9-1
19 september, 12:30
PSV O13 logo
SBV Excelsior JO13-1 logo
 1. Doelpunt

  1x
  Noah Fernandez
  PSV O13 logo
 2. Doelpunt

  1x
  Liam Slaats
  PSV O13 logo
 3. Doelpunt

  2x
  Shuryjano Cornecion
  PSV O13 logo
 4. Doelpunt

  1x
  Timo Wennekes
  PSV O13 logo
 5. Doelpunt

  2x
  Gennaro van der Sluis
  PSV O13 logo
 6. Doelpunt

  1x
  Samuel Dumbili
  PSV O13 logo
 7. Wedstrijdverslag

  Monsterzege PSV O13-1 tegen Excelsior
  In een eenzijdige wedstrijd heeft PSV O13-1 eenvoudig afgerekend met Excelsior. De ploeg won uiteindelijk met 9-1 in een wedstrijd waarin de score nog veel hoger uit had kunnen vallen.

  PSV opende sterk en kwam al snel met 1-0 voor. Uit een vrije trap wist aanvoerder Noah Fernandez de score prachtig te openen. Toch werd het niet veel later 1-1, toen Excelsior een snelle counter afstrafte. PSV schrok snel wakker en had binnen tien minuten de verhoudingen op het veld volledig hersteld. Zo werd een voorzet van Tim Gilsing in eigen doel gewerkt door Excelsior, rondde Liam Slaats een voorzet van Noah Fernandez af en scoorde Shuryjano Cornecion PSV’s vierde treffer op aangeven van Gennaro van der Sluis. PSV bleef de betere ploeg en had de score nog verder kunnen uitbouwen. Shuryjano Cornecion, Yani Miguel en Samuel Dumbili hadden hun vizier echter niet op scherp staan. Timo Wennekes had dat vlak voor rust wel: de centrale verdediger verlengde een vrije trap knap en wist zo de Excelsior-doelman opnieuw te passeren.

  Ook na de pauze ging PSV op zoek naar meer treffers, en die vond het al snel. Een assist van Shuryjano Cornecion werd koelbloedig afgerond door Gennaro van der Sluis en Shuryjano Cornecion rondde een mooie steekpass van Thomas Smits af. PSV rook dat de dubbele cijfers haalbaar waren en ging hier dan ook naar op jacht, echter vonden Yani Miguel (2x), Samuel Dumbili en Fabian Merien de Excelsior-doelman op hun weg. Uiteindelijk wisten Gennaro van der Sluis (vrije trap) en Samuel Dumbili (mooie aanval over meerdere schijven) nog een doelpunt te maken, waardoor de teller uiteindelijk op 9-1 bleef steken.

  Een uitstekende overwinning dus van PSV O13-1. De ploeg creëerde veel kansen en wist ook veel te scoren, echter gaf het ook te makkelijk een tegendoelpunt cadeau. Volgende week speelt de ploeg een uitwedstrijd. In Nijmegen staat dan een duel tegen NEC op het programma. Deze wedstrijd begint dan om 12.00 uur.

  Opstelling: Oliver Kruger; Tim Gilsing, Timo Wennekes, Fabian Merien, Berry van Lierop; Thomas Smits, Mik Akkermans, Noah Fernandez; Gennaro van der Sluis, Liam Slaats, Shuryjano Cornecion

  Ingevallen: Jorvimar Martina, Wout Willemsen, Samuel Dumbili, Yani Miguel