7-0
19 september, 00:00
PSV O16 logo
Roda JC O16 logo
 1. Wedstrijdverslag


  "15 1-0 Joël Pieroe
  "35 2-0 e.d.
  "39 3-0 Joël Pieroe
  "43 4-0 Justin Lomwijk
  "45 5-0 Baggio Wallenburg
  "69 6-0 Joël Pieroe
  "71 7-0 Joël Pieroe


  PSV behaalde in de naar vrijdagavond verplaatste thuiswedstrijd tegen Roda JC de eerste volle winst van het seizoen. Op de mistige Herdgang was PSV duidelijk een maatje te groot voor de gasten uit Kerkrade, al bleef de teller, gezien het aantal gecreëerde kansen , op een te lage 7-0 steken.


  Tekenend voor de wedstrijd was dat Roda maar een maal kans zag om enigszins in de buurt te komen van het doel van PSV, met een hard schot in de korte hoek in de 36e minuut, dat door keeper Youri goed werd gepareerd. PSV zette daar een hele reeks uitgespeelde kansen tegenover. Alleen de 2-0 en de 4-0 ontstonden niet uit een goede combinatie of een splijtende pass, maar uit een eigen doelpunt van Roda JC, respectievelijk een fraai geplaatst afstandsschot van Justin. Spits Joël vijzelde zijn gemiddelde flink op met vier treffers na goede voorbereidende acties van Amar die op de brommer stapte en de bal scherp op hem terug legde, en van Steven en Leandro die hem met geplaatste gespiegelde ballen vanaf de beide zijkanten alleen voor de keeper zetten, waarna hij alleen nog hoefde binnen te tikken.


  Bijzonder fraai was ook de 5-0 van middenvelder Baggio die van ruim buiten de 16 door aanvoerder Amando met een geweldige bal op zijn stropdas werd beloond voor zijn goede loopactie in de 16, alleen voor de keeper opdook en beheerst afwerkte.

  Een goede wedstrijd en een morele opsteker voor de Onder 16 dat volgende week de uitwedstrijd tegen Ajax wacht.


  Youri Roulaux; Jordan Teze (’61 Leandro Fernandes) - Koen Oostenbrink - Armando Obispo © - Steven Theunissen; Baggio Wallenburg - Gaetan Bosiers - Justin Lonwijk; Amar Catic (’76 Karim Bannani) - Joel Piroe - Robin Schoonbrood (’58 Sekou Sidibe).

  Op de bank niet ingevallen: Arne Lekens, Sem van de Broek.