6-0
19 september, 00:00
PSV E1 logo
ESV E1 logo

Vandaag, zaterdag 19 september staat de 2e competitie-wedstrijd tegen stadgenoot ESV E-1 op het programma. Voor de wedstrijd een op het oog fysiek sterke tegenstander, want een 4-tal spelers waren een kop groter dan onze jongens. Onze jongens waren daar echter niet van onder de indruk en gingen na het beginsignaal er meteen vol tegen aan. Door vroeg te storen en druk op de bal te houden ontstonden er al meteen hachelijke situaties voor het vijandelijke doel. Ondanks dat de passing in beginsel nog niet goed liep, was het in de 5e minuut toch al raak. Bryan, die de bal uit een pass van Koen had ontvangen, legde deze meteen breed op Sem die op zijn beurt met een hard en laag schot rechts onder de keeper van ESV voor de eerste maal verschalkte, 1–0. Na dit doelpunt bleef PSV druk op de tegenstander houden en ging ook de passing beter lopen. Ook de verdediging van ons team met Joey, Koen en Tijn stak goed in elkaar, en kreeg de tegenstander weinig uitgespeelde kansen. En als er dat kansen te noteren waren, was het Kyan die deze subliem wist te pareren. Ook wist eerder genoemde ( Kyan) met nauwkeurigheid de bal meteen weer in het spel te brengen waardoor de tegenstander geen moment van rust kende.
    Toch duurde het nog tot de 19e minuut voordat onze jongens de aanhang weer konden laten juichen. Joey gaf van rechts een hoge voorzet die over de keeper in de linker bovenhoek verdween, 2-0.
    Dan vlak voor rust een steekpass van Tijn op Bryan die de bal glijdend breed wist te leggen op Arne die meteen hard uithaalde op het vijandelijke doel. Echter de keeper wist dit schot fantastisch te keren. Na rust ging Sem achterin spelen en schoof Koen door naar het middenveld. Ook nu een zelfde spelbeeld als voor rust. Dat resulteerde in de 28e minuut, na een overtreding van de tegenpartij, in een vrije trap voor PSV op ± 15 m afstand op rechts van het vijandelijke doel. Bryan, die zich met deze vrije trap belaste, schoot hard en hoog net onder de lat in het doel, 3-0. Hierna bleven de kansen zich in rap tempo opvolgen, ook al omdat de conditie van de tegenstander het steeds meer liet afweten. Door wederom vroeg storen door Sem en Yassin werd in de 34e minuut de bal ontfutseld en door laatstgenoemde op Arne gepasst. Deze haalde hard uit op het vijandelijk doel, maar wederom door goed keeperswerk werd dit schot onschadelijk gemaakt. Een volgend doelpunt kon dan ook niet lang meer uitblijven. Nog geen 3 minuten later passt Tijn van achteruit op Koen, deze omspeelt zijn man en passt op Arne. Ook hij omspeelt zijn tegenstander en schuift de bal beheerst in het doel, 4-0. Dan even een onoplettendheid van onze verdediging en kon de tegenpartij zowaar een schot op doel loslaten. Maar Kyan was bij de les en pareerde dit schot op een voortreffelijke manier. Dan in de 40e minuut een uitgooi van Kyan op Koen, deze maakt enkele meters en haalt verwoestend uit, 5-0.
    Yassin had vandaag het geluk niet aan zijn zijde, met prachtige acties en kijk op het spel kreeg hij niet het verdiende doelpunt die hij wel verdiende. In de tussentijd was ook Davy in het veld gekomen, die na lange tijd van ziekte weer zijn minuten mocht maken van trainer Bastiaan. Dat resulteerde in de 46e minuut tot een hard afstandsschot van diezelfde Davy tegen de onderkant van de lat. Deze bal sprong via de grond weer terug in het veld en werd door Arne direct weer ingekopt, 6-0. Dit was tevens de eindstand. Jongens, door jullie inzet en samenspel was dit een goede wedstrijd en hebben wij als toeschouwers daarvan genoten. Ga zo door! De volgende tegenstander kan zijn borst alvast natmaken.