1-4
19 september, 00:00
Geldrop/AEK E1 logo
PSV E2 logo

Na weer een week scherp getraind te hebben, stond er opnieuw een uitwedstrijd op het programma. De tegenstander van vandaag was het altijd lastige Geldrop/AEK. Elk jaar levert deze vereniging wel een paar talenten af aan P.S.V. Dit seizoen is Jay daar het voorbeeld van.
    Om klokslag half tien werd er vertrokken naar sportpark de Kievit. Meteen viel de eerste tegenvaller te noteren. Leider Paul was vanwege ziekte namelijk afwezig. Daartegenover was er ook positief nieuws. Afgelopen week viel namelijk de PSV-INISIDE op de mat en daarin waren Joey en Jay te bewonderen. Zij showen dit seizoen de producten van de PSV-FANSTORE. De prijs van het knapste team van deze competitie is dus al wel bekend.
    Zoals vooraf verwacht schoot Geldrop/AEK uit de startblokken. Het resulteerde direct in een tweetal kansen. Het eerste schot belandde op de lat en de tweede wist Pepijn met een katachtige reflex uit de kruising te tikken. Hierna nam P.S.V. het heft in handen, hetgeen resulteerde in de 4e minuut in een corner aan de rechterkant van het veld. Niels legde de bal op het hoofd van Gregory. De keeper wist de kopbal in 1e instantie nog uit het doel de stompen, maar in de rebound was het opnieuw Gregory die de 0-1 wist te scoren. Gretig gingen de bezoekers op zoek naar het tweede doelpunt, maar het bleef tevens ook oppassen voor de gevaarlijke uitvallen van Geldrop/AEK. Het was dan ook opmerkelijk dat de rust bereikt werd met deze ene goal. In de rust zette Trainer Tim nog even de puntjes op de i. Dit werd door de jongens goed op gepakt, want binnen 1 minuut werd de voorsprong verdubbeld. Op het middenveld onderschept Niels de bal en met een snel een-tweetje met Joop, schoof hij de bal binnen. Geldrop/AEK leek even helmaal onder de voet gelopen te worden. Nog geen 2 minuten later wist Joey Joop te vinden. Zijn kopbal spatte uiteen op de paal. Weer 2 minuten later was het ditmaal Rico, die van achteruit op stoomde naar voren en een vlammend schot los liet. De keeper van Geldrop/AEK wist de bal maar ternauwernood uit zijn doel te tikken. Uit deze corner wist Geldrop/AEK vliegensvlug uit te verdedigen. Met 3 man liepen ze op Pepijn af en dat waren er zelfs voor hem te veel (1-2). Echt onder de indruk waren onze rood-witte jongens niet. Met een prachtige aktie speel de Benjamin Gregory vrij, maar zijn inzet werd weer door de keeper gekeerd. Toch hing de 1-3 in de lucht en amper 3 minuten later was het Benjamin die er als de kippen bij was om een terugspringende bal in het doel te werken (1-3). Vervolgens was het de beurt aan Jay. Zijn eerste schot scheerde de lat en het tweede schoot hij op de lat. Even leek de wedstrijd nog spannend te worden. Op advies van z’n “vierde official”, legde de scheidsrechter de bal op de stip. Gelukkig bestaat er ook nog zoiets als gerechtigheid, want Pepijn keek de bal uit het doel. In de 50e minuut was het Rico, die weer met een van zijn rushes, het veld overstak en precies op het juiste moment Joop aan speelde. Die weet wel raad met zulke buitenkansjes en bracht de marge op 3. Wat voor de scheidsrechter het moment was op een einde aan de wedstrijd te maken. Met een 4-1 overwinning kon er weer tevreden richting de Herdgang worden afgereisd.