’28 0-3 Joey Konings (pen.)
    ’37 0-4 Lennerd Daneels
    ’42 0-5 Joey Konings
    ’57 1-5 (pen.)

PSV moest zaterdag voor de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Roda JC naar Kerkrade. PSV stelde echter al in de eerste helft op eenvoudige wijze de overwinning veilig tegen de Limburgers, die al na 9 minuten spelen met 10 spelers verder moesten nadat een van de centrale verdedigers met rood van het veld werd gestuurd nadat hij aan de noodrem trok toen Lennerd Daneels profiteerde van diens balverlies en alleen op het Limburgse doel afging. De tweede helft had vervolgens ook schriftelijk kunnen worden afgedaan.

PSV startte voortvarend en creeerde al in de 3e minuut de eerste grote kans toen de opgekomen Roel van Linschoten met een goede voorzet Joey Konings in stelling bracht, wiens inzet nog door de Roda doelman werd gekeerd. Een paar minuten later had die keeper nog de hulp van de lat nodig nadat Lennerd Daneels de na de rode kaart toegekende vrije trap vanaf 20 meter steenhard inschoot, en via de onderkant van de lat en de stuit (voor of achter de doellijn?) terug het veld zag inkomen. Al snel werd PSV toch beloond voor de wijze waarop het gebruik maakte van de man-meersituatie en de manier waarop Roda daar tactisch mee omging. Met goed positiespel en gebruik van de ruimtes werd een aantal grote kansen gecreeerd, waaruit ook 4 keer werd gescoord. In de 18e minuut stuurde Lennerd Daneels Joey Konings met een geweldige crosspass alleen op de goal af, waarna de spits beheerst onder de keeper door afrondde, 0-1. Enkele minuten later kwam invaller rechtsback Bram Zwanen goed mee op over de rechterkant, waarna hij de bal vanaf de achterlijn neerlegde voor de inlopende Jaell Hattu, die de bal strak en laag in de verre hoek binnenschoot, 0-2. In de 28e minuut werd linkerspits Karim Bannani toen hij op snelheid het strafschopgebied binnendrong tegen de grond gewerkt. Spits Joey Konings benutte de toegekende penalty feilloos, 0-3. De ruststand werd vervolgens door Lennerd Daneels op 0-4 bepaald toen hij kort voor het rustsignaal een afvallende bal na een aanval vol op zijn schoen nam en hard half hoog in de touwen joeg.

PSV liet de goede 1e helft daarna volgen door een gezapige 2e. Met de ruime voorsprong op zak en Roda dat eenvoudigweg geen enkele vuist kon maken en geen moment gevaarlijk kon worden, was de wedstrijd gespeeld en leverde de 2e helft een matig schouwspel op. Vermeldenswaardige momenten waren slechts de beide doelpunten die na de rust nog vielen. Kort na rust bediende Arnaut Groeneveld spits Joey Konings vanaf rechts met een voorzet in de vorm van een ogenschijnlijk lastig boogballetje, maar de spits klom hoog boven zijn tegenstander uit en sloeg de bal met zijn hoofd hard en onhoudbaar in de in de linkerhoek, 0-5. Een van de spaarzame momenten waarop Roda in het Eindhovense strafschopgebied wist door te dringen leidde in 57e minuut tot slot tot de 1-5. Verdediger Kaan Tanriver vloerde zijn tegenstander binnen de 16-meter, waarna de toegekende strafschop door Roda werd benut.

De B2, dat de strijd om de titel eerder aan Feyenoord en Ajax heeft moeten laten, heeft volgende week geen competitieprogramma en speelt op zaterdag 3 mei a.s. om 12:00 op de Herdgang de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen FC Twente.

Mike van de Meulenhof; Roel van Linschoten (’14 Bram Zwanen) - Tom Scheepers © (’59 Roy Gielen) - Kaan Tanriver - Lassana Faye; Jaëll Hattu - Taoufiq Naciri - Lennerd Daneels; Arnaut Groeneveld - Joey Konings - Karim Bannani (’72 Elmo Hertogh).

Op de bank niet ingevallen: Stef Tissen.
    Gele kaart: Jaell Hattu (neerhalen tegenstander); Kaan Tanriver (neerhalen tegenstander).