19 januari, 11:00
sc Heerenveen JO15-1 logo

Iggy Houben
  2. Wedstrijdverslag

Op een koude dag in januari mocht PSV O15 afreizen naar het Hoge Noorden waar Heerenveen als tegenstander wachtte. De Friezen speelden vorige week hun eerste wedstrijd in de Eredivisie Hoog en verloren met 3-0 van Ajax. PSV startte de nieuwe competitie met een 2-2 gelijkspel tegen FC Utrecht.

Op een lastig bespeelbaar kunstgrasveld startte de thuisploeg fel. Het kreeg ook een aantal kansen in de eerste helft. Maar door goed keeperswerk van Kjell Peersman kwamen de Friezen niet tot scoren. Pas na 12 minuten kreeg PSV de eerste mogelijkheid via een schot van Iggy Houben. PSV kreeg hierdoor iets meer vertrouwen en zag na een kwartier spelen een treffer van Iggy wegens buitenspel afgekeurd worden. Met nog zo'n 10 minuten spelen in de eerste helft kreeg PSV nog een kans. Een goede opening van Milan Govaers op de doorkomende back Koen Jansen lag aan de basis van de volley van Iggy. Met een katachtige reflex keerde de Heerenveen doelman de inzet. Met de zogenoemde brilstand zochten beide teams de warme kleedkamer op.

Na rust was het duel iets meer in evenwicht. Heerenveen leek een tempootje lager te moeten spelen en PSV kwam beetje bij beetje meer op temperatuur. In de 44e minuut hadden de Eindhovenaren bijna de openingstreffer op de schoen. Een corner van Milan Govaers belandde bij de tweede paal voor de voeten van Jaivy Lourens, maar zijn schot werd geblokt. Twee minuten later was het alsnog raak. Een voorzet van Koen Jansen bleef in het doelgebied hangen waarna Iggy Houben uiteindelijk de 0-1 scoorde. In de hectische slotfase kregen beide teams kansen op goals. Heerenveen stuitte iedere keer echter op Kjell. Zeker zijn redding in de 61e minuut mocht er wezen: de spits dook voor hem op en probeerde Kjell met een lob te passeren. Gelukkig hield Kjell zijn hoofd koel (hetgeen niet zo moeilijk was met de temperatuur) en tikte de bal nog knap weg. PSV kreeg in de omschakeling ook kansen om het duel in het slot te gooien. Maar Iggy, Jaivy en Ruben waren niet in staat de keeper te passeren. Uiteindelijk trok PSV de wedstrijd over de streep, en was zo de meest gelukkige vandaag.

Met drie punten in de tas stapte de ploeg weer de bus in. Volgende week speelt PSV O15 voor de beker uit bij AFC.

Kjell Peersman; Livano Comenencia, Luc Netten (c), Yaƫl Gil y Muinos, Koen Jansen; Milan Govaers (57' Seb Loeffen), Shi-jon Martina, Chahid el Allachi; Iggy Houben, Jesper Uneken (52' Ruben van Bommel), Jaivy Lourens.