0-3
18 augustus, 00:00
RVO FC Groningen / Cambuur A1 logo
PSV A1 logo
 1. Wedstrijdverslag

  Lokatie: Sportpark Corpus den Hoorn
  De voorbereiding zit erop. De tour langs het Belgische platteland is voorbij. Vandaag begint het seizoen. Alles is er aan gedaan om er goed voorbereid aan te beginnen. Het water loopt in staaltjes langs de afgetrainde lichamen. Het groene laken ligt er helemaal klaar voor, de koperen ploert helemaal bovenaan doet meer dan zijn werk. Alles is hel verlicht. Langzaam loopt het publiek naar de rand van het veld. Alles is er klaar voor, alleen de temperatuur. Plus 30 graden.
  Na het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheids laten we zien dat we er inderdaad klaar voor zijn. Het eerste kwartier gaat het nog wel gelijk op maar dan worden we sterker. Het balbezit over de hele wedstrijd is overtuigend. Het eerste kansje is nog een misverstandje tussen onze twee spitsen. Maar na een half uurtje is het Moussa die een voorzet geeft en door een overstapje van Clint komt de bal bij Alexander en deze scoort met een laag hard schot in de hoek. En zo zie je dan dat je ook een assist kan geven zonder de bal aan te raken, Klasse Clint.
  We gaan de rust in met de 0 – 1 stand.
  Na de rust gaan we door op de ingeslagen weg. Een bal die door Alberto wordt afgelegd op Rai wordt door hem met een werkelijk geweldige lob in de linkerbovenhoek geschoten en de 0 – 2 is een feit. Als je dan denkt dat Groningen nog een mooi resultaat wil neerzetten dan hebben we het mis. Ondanks de 0 – 2 achterstand blijven ze steeds met elf man achter de bal en op eigen helft spelen. Het positieve is dan ook dat wij ze niet toestaan om een ander concept te spelen. Bram weet na een mooie aanval nog op de paal te schieten. En als kers op de taart is het dan Mo die werkelijk vernietigend vanaf de rand van de zestien uithaalt en via de onderkant lat de 0 – 3 laat binnenslaan.
  Nog een paar minuten genieten van het fantastische weer en de scheids fluit voor de laatste maal. We kunnen nu weer in onze gekoelde airco- bus en na het verlies van het nodige vocht kunnen we ons richten op de volgende wedstrijd aanstaande woensdag. Tegen........ jazeker, Groningen.
  Mannen succes en we gaan zo door.


  Jesse Bertrams, Bram van Vlerken, Riechedly Bazoer, Jorrit Hendrix,Sander Heesakkers (80ste Hjötur Hermannsson), Farshad Noor (80ste Olivier Rommers), Moussa Sanoh (61ste Mohamed Rayhi), Clint Leemans, Geraldo Alberto Antonio, Rai Vloet (61ste Albian Muzaqi), Alexander Jakobsen.