2-0
18 april, 00:00
PSV O15 logo
FC Utrecht O15 logo

Na het gelijkspel vorige week in Rotterdam tegen Feyenoord (1-1 in de slotfase uit het vuur gesleept), trad de o15 vandaag aan tegen koploper Fc Utrecht.

Een verrassende koploper want het team plaatste zich pas in de laatste competitieronde voor de kampioenspoule. En was nu met 7 winstpartijen en 3 gelijke spelen de trotse koploper. Eén van die drie gelijke spelen was tegen PSV, waarbij de wedstrijd in Utrecht in 1-1 eindigde. Zouden de Eindhovenaren nu de Utrechters de eerste nederlaag bezorgen op de eigen Herdgang?

Het begon in ieder geval prima. Want al in de 3e minuut kwam het team van trainers Edwin de Wijs en Eric Addo op voorsprong. Vince Colpaert (die op het laatste moment moest starten voor de niet fitte Evert Linthorst) stak Sekou Sidibe op links weg. Hij haalde de achterlijn en legde de bal breed op spits Sem van den Broek die simpel afrondde. Een aanval uit het boekje zeggen ze dan. Leuk ook voor Sem die in zijn vrije tijd een jeugdteam traint dat vandaag kampioen was geworden. Zijn team zat op de tribune en zagen zo hun eigen trainer de score openen.

Na 6 minuten verdubbelde Yasin Aalillou bijna de score. Hij zag echter zijn afstandsschot via de keeper en paal weer het veld in komen.

Na een kwartier spelen verscheen de 2-0 alsnog op het bord. Vince Colpaert werd randje 16 m in zijn rug gelopen en dat leidde tot een vrije trap. Een mooie plek voor een linkspoot en dus posteerde Sekou Sidibe zich achter de bal. Met een fabelachtige krul trapte hij de bal in de verre hoek achter de Utrechtse goalie: 2-0!

PSV bleef duidelijk de bovenliggende partij. Het speelde als een hecht team en vol overgave. De kans op een Eindhovense treffer was groter dan op de aansluitingstreffer.

Yasin Aalillou was tweemaal dreigend: eenmaal met een volley en een keer met zijn hoofd, maar wist het net niet te vinden. Fc Utrecht werd pas in de voorlaatste minuut voor het eerst dreigend. Maar kon nog steeds geen bal tussen de palen krijgen.

In de tweede helft moest Utrecht komen. Het kreeg de overhand op het veld. Zonder overigens echt gevaarlijk te worden.

Pas in de 47e minuut waren de gasten voor de eerste keer echt dreigend. En hoe! Een schot kwam via onderkant lat weer het veld in waarna de rebound hard tegen keeper Lucas Derks geschoten werd.

Elf minuten later hield Lucas Derks de bal te lang vast in de ogen van de scheidsrechter en hij floot voor de 6 secondenregel. Vanaf zo'n meter of 5 recht voor het doel mocht Utrecht een indirecte vrije trap nemen. Door snel uitlopen kon Lucas Derks verder gevaar indammen. De daaropvolgende corner werd hard ingekopt, maar Gregory Kuisch stond precies op de juiste plek om de bal uit de doelmond te koppen.

PSV had het moeilijk maar met het nodige kunst- en vliegwerk én met de vechtlust van een leeuw hield het team het doel schoon. Hoewel: éénmaal wist Utrecht het doel te vinden. Maar gelukkig betrof het dit keer het mini-doeltje dat naast het echte doel staat.

Omdat PSV in de omschakeling onzorgvuldig met de mogelijkheden omging, eindige de wedstrijd in een prachtige 2-0 overwinning. Gezien de hele wedstrijd een terechte overwinning waarin er vandaag een echt en hecht team op het veld stond. Dat door voor iedere meter te vechten Utrecht zijn eerste nederlaag toediende. Complimenten jongens!!

Komende zaterdag komt er weer een top3 ploeg naar De Herdgang: AZ. Benieuwd of we ook tegen hen de scherpte en wil om te winnen kunnen tonen.

Lucas Derks; Gregory Kuisch, Tijn Daverveld (50' Mathijs Bel), Shurandy Sambo, Bryan van Hove (66' Joey Verhoeven); Koen Oostenbrink, Davy van den Berg (c), Vince Colpaert (59' Arne Bens); Sekou Sidibe, Sem van den Broek (54' Mohammed Ihattaren), Yasin Aalillou.

Gele kaart: Vince Colpaert (ruw spel)