6-0
18 april, 00:00
PSV C2 logo
RKC Waalwijk C2 logo

Door de 0-2 overwinning in Rotterdam tegen Feyenoord C2 is AZ C2 onbereikbaar geworden voor de concurrentie en hierdoor de terechte kampioen van de voorjaarscompetitie, waarvoor hulde!
    PSV C2 had in haar voorlaatste competitiewedstrijd op De Herdgang weinig moeite tegen een matig RKC C2. Al in de eerste minuut was het bijna raak toen ‘Man of the Match’ Jorrit Hendrix alleen doorbrak, maar zijn inzet zag gestopt door een verdediger van RKC C2. Even hierna kreeg ex-PSV-er Gino Cornet een goede kans, maar zijn inzet was een gemakkelijke prooi voor doelman Jeroen Meurs. In de tiende minuut stoomde Jorrit Hendrix weer op met de bal aan de voet en passeerde hij en passant drie tegenstanders, alvorens de bal droog tegen het net te knallen (1-0). Nog geen twee minuten laten was het al 2-0 door wederom Jorrit Hendrix, die een vrije trap vanaf twintig meter subliem in het doel krulde. PSV C2 was duidelijk een paar maatjes te groot voor dit RKC C2 en het wachten was op de genadeklap. Deze kwam vijf minuten voor de rust toen Jeroen Meefout (voor het laatst in PSV-shirt zijn kunsten vertonend op De Herdgang) een combinatie opzette met Jorrit Hendrix. Jorrit legde de bal vanaf de achterlijn met zijn ‘chocoladebeen’ terug op de vrijstaande Jeroen Meefout, die de voorzet vanachter zijn standbeen en via de binnenkant van de paal binnen toverde.
    Na de rust werd het spel er aan beide kanten niet beter op, maar Endy Opoku Bernadina wist de handen bij de toeschouwers na vijfenveertig minuten spelen op elkaar te brengen door met een aantal flitsende scharen de verdediging van RKC C2 uiteen te splijten, waarna hij Michael Maria de bal op een presenteerblaadje aanreikte voor de 4-0. Jordy de Wijs proefde hierna het zoet om tegen zijn oude club, na een indrukwekkende rush vanaf eigen helft, in tweede instantie voor 5-0 te zorgen.
    Het slotakkoord in deze wedstrijd was voor Rai Vloet, die na een slim genomen vrije trap van Vinnie Vermeer en een goede voorzet van Olivier Rommens de 6-0 op het bord wist te brengen.
    Volgende week de uitwedstrijd tegen ADO en dan zit de voorjaarscompetitie er op en kunnen de boys zich opmaken voor de toernooien bij Paris St. Germain en bij VOGIDO.