FC Utrecht O15 logo

Kees van Lindert
  2. Wedstrijdverslag

Het Verslag

Na de doordeweekse wedstrijd, dinsdag tegen Volendam (8-1 zege), mocht PSV O15 vandaag aantreden tegen de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. Thuis kwamen de Eindhovenaren niet verder dan een teleurstellend gelijkspel tegen de middenmoter. Utrecht speelde vorig weekend nog knap gelijk bij koploper Ajax, PSV was dus dubbel gewaarschuwd.

De start was vliegend te noemen. Want in de 4e minuut kwam PSV al op voorsprong. Na een overtreding op Heritier Deyonge randje strafschopgebied, schoot Joost de Schutter de bal op de binnenkant van de paal. De rebound was voor de attente Kees van Lindert die simpel de openingsgoal scoorde: 0-1. PSV bleef de betere ploeg in de eerste helft. Wel moest keeper Peter Strijbosch na een kwartier spelen in actie komen toen de spits van Utrecht leek te profiteren van een fout in de Eindhovense opbouw. Maar gelukkig wierp Peter zich op het juiste moment op de bal toen de spits de bal net te ver voor zich uitspeelde. Omdat PSV het naliet de tweede treffer te scoren gingen beide teams met de 0-1 stand rusten.

In de tweede helft ging Utrecht opportunistischer spelen. Dit gaf PSV voorin meer ruimte, maar daar ging het zeer slordig mee om. Zo bleef de marge klein en dus de wedstrijd spannend. Utrecht probeerde de gelijkmaker te scoren. Het kwam in de 58e minuut ook tot scoren, maar dat gebeurde vanuit een buitenspelsituatie zodat de goal geannuleerd werd. PSV kreeg een paar keer de mogelijkheid het duel op slot te gooien, maar ging zo slordig om met een paar overtalsituaties dat het tot het laatste fluitsignaal spannend bleef. Gelukkig werd er niet meer gescoord waardoor PSV de drie punten mee naar Brabant nam. Drie belangrijke punten in een lastige wedstrijd, prima dus!

Opstelling: Peter Strijbosch; Thomas Cox (54' Alberto Puts), Nigel Lonwijk, Joost de Schutter (c), Heritier Deyonge; Mathijs Tielemans, Amin Doudah, Kees van Lindert; Jur Clabbers (49' Jeremy Antonisse), Jason Pigmans, Jayden Braaf.

Gele kaart: Jayden Braaf