14-2
18 januari, 00:00
NEC Nijmegen U11 logo
PSV E1 logo

De thuiswedstrijd werd nog met 2-16 door PSV verloren. Dus we wisten dat het vandaag
    heel zwaar zou gaan worden. Uit het scoreverloop van vandaag kan opgemaakt worden dat PSV tot de 38e minuut goed partij kon geven tegen het machtige NEC. Daarna zat PSV stuk en moest het toestaan dat NEC verder kon uitlopen.

NEC begon zoals verwacht het sterkst aan deze wedstrijd en PSV werd op eigen helft vastgepind. PSV kreeg in de eerste periode ook enkele kansen om tot scoren te komen. Deze mogelijkheden werden niet benut omdat we niet met het verkeerde been op doel durfden te schieten.

Ook in het tweede gedeelte was NEC de bovenliggende partij maar PSV wist goed stand te houden en met enkele uitbraken werd PSV zelfs gevaarlijk. Zo kreeg PSV in de 25e minuut een vrije trap die door Niek hard op doel werd geschoten. Door de bal bewust licht aan te raken liet Livano de keeper kansloos en werd het 4-1. Zoals vermeld bepaalde NEC na 38 minuten het verdere verloop van de wedstrijd.

In het derde gedeelte wist PSV nog een keer te scoren. Na ruim 45 minuten kon PSV over rechts doorbreken. Uit een voorzet van Chahid kon Jesper na een fraaie balaanname trefzeker inschieten 10-2. En die 14 treffers van NEC zaten er overigens ook goed in.

PSV heeft het vandaag zwaar gehad maar heeft bijna driekwart van de wedstrijd laten zien dat het onder druk goed kan voetballen. Beide ploegen verdienen de complimenten. De felicitaties zijn voor de winnaar en dat is NEC.