3-2
17 oktober, 00:00
Sparta Rotterdam O14 logo

Vandaag stond een mooie wedstrijd tegen Sparta, de nummer drie in de stand, op het programma. Op voorhand leek dit een leuke dan wel spannende wedstrijd te worden. En dat werd het ook.

De bezoekers gingen voortvarend van start en in de tweede minuut kwamen zij al op voorsprong. Een onnodige overtreding door een PSV-er leverde Sparta een vrije trap op halverwege de helft van PSV. De vrije trap werd door een speler van Sparta ingetikt voordat een speler van PSV de bal weg kon werken. PSV keek al vroeg tegen een achterstand aan, 0-1. Deze vroege achterstand zorgde er nog niet voor dat iedereen bij de les was. Twee minuten later wisten de bezoekers de voorsprong te verdubbelen. Dit keer werd onnodig balverlies geleden op het middenveld en de diepe bal werd in de verre hoek ingeschoten, 0-2. In de zesde minuut kreeg PSV pas de eerste kans in de wedstrijd. De bal werd echter net naast gekopt. PSV werd sterker maar desondanks kregen de bezoekers een kans om verder uit te lopen. Het was Robin die met een mooie redding PSV in de wedstrijd hield. PSV verhoogde daarna het tempo en Sparta moest verder terug. Dit leverde in de 22e minuut de aansluitingstreffer op na een diepe bal op Joep. Zijn voorzet werd door Jeremy ingeschoten, 1-2. PSV ging daarna onverminderd verder. Vier minuten na de aansluitingstreffer kwam PSV op gelijke hoogte. Na een mooie aanval wist Jeremy de voorzet van Jur in te koppen, 2-2. PSV voelde dat nu ook de voorsprong voor het grijpen lag en in de 30e minuut kwam die voorsprong er ook. Een vrije trap van Joost werd door een speler van Sparta van richting veranderd. Jeremy reageerde alert en tikte de 3-2 binnen. Dit was ook de ruststand. De supporters hadden een boeiende eerste helft gezien waarin PSV na een zwakke start uiteindelijk een groot deel van de eerste helft domineerde.

PSV begon goed aan de tweede helft al was het spel minder dominant dan een groot deel in de eerste helft. Het duurde dan ook tot de 48e minuut voordat PSV een kans kreeg. De voorzet werd echter net naast gekopt. Hiermee had PSV de wedstrijd al vroegtijdig op slot kunnen gooien. Nu was dit voor Sparta het sein om meer in de aanval te gaan. PSV moest terug en Sparta ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Echte kansen kreeg Sparta in deze fase van de wedstrijd niet. Het was juist PSV die met snelle uitvallen het meeste gevaar kon stichten. In de 57e minuut hadden de Spartanen echter een uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Tot drie keer toe werd hun inzet door een speler van PSV van, of vlak voor, de lijn weggewerkt. Met kunst en vliegwerk voorkwam PSV op dat moment de gelijkmaker. Daarna bleef Sparta aandringen maar echte kansen werden door de bezoekers niet meer gecreëerd. PSV had sporadisch nog de mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden maar PSV ging niet goed om met deze mogelijkheden. Zo bleef de wedstrijd spannend tot de laatste minuut. Gescoord werd er in de tweede helft echter niet meer zodat uiteindelijk de punten toch in Eindhoven bleven.

Al met al een boeiende wedstrijd waarbij PSV een groot deel van de eerste helft domineerde en waarbij Sparta zeker de mogelijkheden heeft gehad om met minimaal één punt huiswaarts te keren.

Verhoeven, Cox, De Schutter (Lonwijk), Matuta La Nkenda Nosa, Doudah, Tielemans (Verschut), Clabbers (N. Munsters), Maatsen, Antonisse, Nassoh, J. Munsters (Van der Burgt).