8-1
17 oktober, 00:00
PSV E1 logo
RPC E1 logo

Op deze zonnige zaterdagmorgen stond voor de E1 de wedstrijd tegen RPC E1 op het programma. Zoals iedere week waren ook bij RPC weer een paar jongens die een kop groter waren, maar dit is goed voor de fysieke weerbaarheid. Vanaf de aftrap kreeg PSV de eerste kans, doordat Roland net naast punterde. Direct volgde de tegenreactie van RPC waarbij de bal op de paal kwam. Toen RPC in de 9e minuut weer aanval op de mat legde die net naast ging, werden de eerdere prognoses aan de kant langzaam bijgesteld. Het was tot de 12e minuut wachten, toen Yassin de 1-0 binnenschoot na een afgeslagen aanval. Vanaf dat moment ging PSV ook beter voetballen en waren er diverse knappe individuele acties waarbij helaas de vrijstaande man niet bereikt kon worden. Het duurde tot de 18e minuut voordat Arne de 2-0 liet aantekenen, na een knappe actie van Yassin. RPC bleef in deze periode met hoekschoppen gevaarlijk en na een scrimmage voor het doel moest Kyan zijn vuist er tegen zetten om een tegentreffer te voorkomen. De laatste 5 minuten van de eerste helft trok PSV de wedstrijd definitief naar zich toe. Na een mooie actie maakte Roland de 3-0. Vervolgens maakte Arne subtiel de 4-0 na goed samenspel tussen Joey en Yassin. Net voor de rust viel de mooiste treffer van de dag te noteren, toen Joey (volgens insiders was het 25,34 meter) de bal van afstand in de lange hoek joeg.
    Na rust startte PSV sterk en werd Sem na een goede actie van Arne vrij gezet voor de keeper. Echter de RPC keeper redde fraai. Hierna volgde nog een schitterende aanval via Arne en Yassin welke een beter lot had verdiend. In de 30e minuut moest Kyan zich strekken op een inzet van RPC. Even later was het toch raak voor RPC, nadat de bal eerst nog op de lat was gekomen 5-1. In de 40e minuut een vrij trap aan de linkerkant. Wie de training van donderdag heeft gezien wist dat dit bijna gelijk was aan een strafschop. Davy stond al achter de bal en krulde de bal langs de muur in het doel 6-1. In de 45e minuut volgde weer een mooie aanval via Joey die Davy vrij zag. Echter zijn volley ging net naast. Even later was het de beurt aan Rico die tussen twee tegenstanders doorglipte en de bal vanaf 15 meter binnenschoot 7-1. Het slotaccoord was voor Roland, die na een goede opening op rechts door Yassin werd aangespeeld en de bal strak binnen schoot. Na een moeilijke openingsfase toch nog een ruime overwinning. Proficiat jongens en weer op naar de volgende wedstrijd.