0-5
17 oktober, 00:00
De Valk E1 logo
PSV E2 logo

De volgende horde die genomen moest worden in de race om het kampioenschap, was De Valk uit Valkenswaard. Een tegenstander die natuurlijk al bekend is binnen PSV. De E1 had namelijk de competitie geopend tegen deze tegenstander ( 7-0 winst, red.). Een score die de thuisclub vandaag kost wat het kost wilde voorkomen. Vanaf de aftrap was duidelijk met welke intenties beiden ploegen wilde gaan spelen. PSV zette de tegenstander vanaf de eerste seconde vast op hun eigen helft. Door het veld goed breed te houden, werd er voorkomen dat het te druk werd in het strafschopgebied van De Valk. Het leverde ook direct verschillende kansen op. Zo kapte Joop zich in de 2e minuut goed vrij, maar hij zag zijn schot (al dan niet achter de doellijn ) gekeerd worden door de keeper. Nog geen minuut later zette Benjamin en Jay een een-tweetje op aan de rechterkant van het veld. Vervolgens werd in Tijn de 3e man gevonden. Zijn schot schampte echter de bovenkant van de lat. De 0-1 kon niet uitblijven en in de 5e minuut was het dan ook raak. Het was wederom Benjamin die met een schitterende actie zich vrijspeelde van drie tegenstanders en ook nog oog had voor Gregory. Oog in oog met de keeper weet hij wel raad met dit soort buitenkansjes (0-1). Ook na dit doelpunt veranderde er weinig aan het spelbeeld vanaf de flanken werd het doel van De Valk bestookt, die op haar beurt bleef loeren op de counter. In de 9e minuut speelde Benjamin zich met een weergaloze actie vrij, ook nu wist de keeper de bal via de lat uit zijn doel te ranselen. Uit de afgeslagen corner wist De Valk pijlsnel te counteren. Gelukkig wist Pepijn met een katachtige reactie zijn doel schoon te houden. Halverwege de eerste helft mocht Tijn een vrije trap nemen. Zijn venijnige schot kon niet door de keeper onder controle worden gebracht en Joop tikte de bal vervolgens in het doel. De scheidsrechter had als enige in het stadion iets onreglementairs gezien en keurde het doelpunt af. Het bracht PSV niet van de wijs en voor de zoveelste keer zette Jay aan voor een actie aan de rechterkant van het veld. Ook nu stond de keeper weer goed opgesteld bij zijn inzet. Net als bij het volgende schot van Tijn 2 minuten later. Na ruim een kwartier spelen onderschepte Niels aan de linkerkant van het veld de bal. Via Jay en Benjamin belandde de bal bij Gregory. Helaas trof ook zijn schot geen doel. Ook Pepijn moest nog voor rust in actie komen. Wederom bij een counter wist hij de inzet van de spits met zijn voet te keren. In de laatste vijf minuten voor rust hadden achtereenvolgens Gregory (met z’n knie), Joop ( na een pass van Niels), Benjamin (redding keeper) en Jay (voorlangs) de pech dat hun inzet geen doel trof. Na rust was binnen 2 minuten het krachtsverschil wel in doelpunten uitgedrukt. Eerst was het Niels die Gregory vond (0-2) en vervolgens was het de beurt aan Jay. Hij kapte zich schitterend vrij en liet de keeper ook kansloos (0-3). Tussen de twee doelpunten werd voor de 3e keer het ijzerwerk geraakt. Eerst draaide Koen zijn directe tegenstander voor de zoveelste keer dol, vanaf de achterlijn wist hij Niels te vinden, die Gregory zag staan. Met zijn hak probeerde hij de doelman te verrassen, helaas stond de paal in de weg. Ook in de 2e helft moest Pepijn in actie komen. Na een vlot lopende aanval van De Valk, wist hij opnieuw goed in te grijpen. Met een snelle spelhervatting wist hij Koen te vinden aan de rechterkant van het veld. Via Tijn kwam de bal bij Jay die de 0-4 binnenschoot. Onvermoeibaar bleef men opzoek naar het volgende doelpunt. De kansen waren er ook nu weer. Helaas had Joop pech met twee snoeiharde kopballen en een mooie individuele actie. Het slotakkoord was voor Jay, met een loepzuivere hattrick tilde hij de score naar 0-5. Een prima score na een zeer goed gevoetbalde wedstrijd.