17 augustus, 00:00
PSV F2 logo
UDI 19 F1 logo

PSV F2 speelde woensdag, middenin de profweek, op de Herdgang een oefenwedstrijd regen UDI ’19 F1.

PSV begint de wedstrijd goed met een vlammend schot van Gioele Nicolaas dat net geen doel treft (maar wel een toeschouwer bij een andere wedstrijd). Vervolgens zijn Ilyas Zaydan (vrije trap) en Joey van Casand (kopbal en schot) dicht bij de openingstreffer. Hoewel er dus voldoende mogelijkheden zijn, houdt UDI tot de 8ste minuut de nul. Dan is het Joey die in de kluts de 1-0 scoort. Na deze treffer zijn er opnieuw kansen voor PSV. Een schot van Nassim Achenteh, na een pass van Ilyas, wordt net geblokt en spits Joris Verschut test met een hard schot het reactievermogen van de Udense keeper. Het duurt tot de 15e minuut voor de 2-0 valt. Joris onderschept de bal en schiet binnenkant paal binnen. In de 18e minuut zien we het eerste gevaar van UDI dat wordt verijdeld door keeper Luuk Smolenaars. Tot dan heeft de Eindhovense verdediging met Tim van Riel, Vince Schellekens en Gioele geen tegenstander in de buurt van het doel laten komen. Richting het rustsignaal weet PSV nog twee keer te scoren. Het wordt 3-0 als Joris na een mooie crosspass van Gioele de keeper omspeelt en de bal in het lege doel schuift. De 4-0 ruststand wordt op het scorebord gezet door Ilyas die na een voorzet van Gioele om zijn tegenstander draait en in de hoek schiet. Met een 4-0 voorsprong voor PSV gaan de teams rusten.

Na rust creëert het team van trainer Martin de Laat weer veel kansen en loopt de score verder op. In eerste instantie missen schoten van Nassim, Joey, Vincent en Tim nog doel. In de 3e minuut na rust is het dan wel 5-0 als Joris een pass van Nassim afrondt. Een minuut later kopt Joris een lekkere voorzet van Ilyas binnen: 6-0. De volgende mogelijkheid is voor UDI, maar Luuk redt weer bekwaam. Daarna is het opnieuw Joris die met een schot in de hoek een prima combinatie tussen Vince en Ilyas afrondt en 7-0 scoort. We zitten dan halverwege de tweede helft en de PSV’ers gaan op jacht naar de tien. Het is Gioele die met een prachtig afstandschot 8-0 scoort en met een schot binnenkant paal maakt Tim 9-0. Nog een doelpunt en de dubbele cijfers zijn weer gehaald. En inderdaad, de 10-0 valt twee minuten voor tijd. Het is Ilyas die uiteindelijk een mooie actie van Vince weet af te ronden. In de laatste minuut wordt een combinatie tussen Gioele, Ilyas en Nassim door laatstgenoemde afgerond. Eindstand 11-0: het publiek heeft weer waar voor zijn geld gekregen!