’18 1-0 Karim Bannani
    ’30 2-0 Joey Konings
    ’32 2-1 (pen.)
    ’80+3-1 Joey Konings

De B2 toonde zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Roda JC over veel mentale veerkracht te beschikken. Op de mistige Herdgang speelde het team door een vroege rode kaart voor verdediger Reno Kochanowski het grootste gedeelte van de wedstrijd met 10 spelers. Ondanks de man-meer-situatie had Roda echter vrijwel niets in te brengen en had PSV de score eigenlijk verder moeten opvoeren. Na afloop bleek dat het team zichzelf met de overwinning ook een uitstekende dienst had bewezen voor wat betreft de plaats op de ranglijst. Doordat koploper FC Utrecht met 3-0 verloor van Feyenoord is het team van Kristof Aelbrecht nu koploper.

Het eerste kwartier van de wedstrijd gebeurde hoegenaamd niets op het veld. Pas in de 18e minuut werd PSV voor de eerste keer echt gevaarlijk, maar sloeg het ook meteen genadeloos toe na een fantastische snelle aanval over 3 schijven. Arnaut Groeneveld stuurde vanaf eigen helft spits Joey Konings op rechts de ruimte in, die de bal meenam en breed legde op de opkomende Karim Bannani, die direct laag en hard inschoot, 1-0. Na precies een half uur spelen maakte Joey Konings op miraculeuze wijze de 2-0. Een speler van Roda speelde vanaf de middencircel de bal terug op zijn keeper, die ondanks de afstand door Joey Konings onder druk werd gezet maar zo lang wachtte met trappen dat de spits werd beloond voor zijn ijver en de bal via zijn lichaam het doel in rolde, 2-0. Een comfortabele voorsprong, althans zo leek het, want vrijwel direct nadat de Limburgers hadden afgetrapt floot de scheidsrechter een aanval van Roda in het strafschopgebied van PSV af, wees hij naar de penaltystip en toonde hij verdediger Reno Kochanowski de rode kaart. Aldus de scheidsrechter, die zo dicht op het spel zat dat hij zelfs bij een duel betrokken raakte, en een prima wedstrijd floot maar dit volgens de betrokkenen echt niet goed had waargenomen, wegens het neerhalen van een tegenstander en het ontnemen van een scoringskans. Roda scoorde uit de penalty de 2-1.

Trainer Kristof Aelbrecht offerde in de 2e helft een aanvaller voor een verdediger en ging met 4 middenvelders spelen. Waar logisch zou zijn om te veronderstellen dat PSV het initiatief aan Roda zou laten, wist Roda zich geen raad met de telkens aan de vrije zijkanten opduikende PSV-ers, en had PSV controle over de wedstrijd. Met name Arnaut Groeneveld en Sam Lammers doken verschillende keren in de ruimte op en konden gevaarlijk voor de goal komen, maar zagen de 3-1 verijdeld of hun inzet net over of naast gaan. De 3-1 viel niettemin in de 70e minuut, toen Joey Konings een vrije trap van Sam Lammers binnen kopte. Op aangeven van de Roda-grensrechter werd de goal echter afgekeurd wegens buitenspel. Nadat doelman Mike van de Meulenhof in de 79e minuut de enige doelpoging van de gasten in de 2e helft -een schot van rand van het strafschopgebied- stijlvol pareerde, kon Joey Konings echter alsnog zijn 2e van de middag laten aantekenen, toen hij diep in de blessuretijd na een snelle aanval links het strafschopgebied binnen kwam en de bal in de verre hoek binnenschoot, 3-1.

Complimenten voor het team en gefeliciteerd met de koploperstatus!

Mike van de Meulenhof; Roel van Linschoten - Kaan Tanriver - Reno Kochanowski - Lassana Faye; Jaëll Hattu © - Robin Schoonbrood - Sam Lammers; Arnaut Groeneveld (’75 Elmo Hertogh) - Joey Konings - Karim Bannani (’41 Bram Zwanen).

Op de bank niet ingevallen: Stef Tissen; Juul Respen; Vincent Boldt.
    Rode kaart: Reno Kochanowski
    Gele kaart: Arnaut Groeneveld; Jaëll Hattu; Joey Konings; Elmo Hertogh.