2-2
16 april, 00:00
NAC Breda O14 logo

Beide teams hadden in de eerste drie minuten van de wedstrijd al een uitgelezen mogelijkheid om te scoren. Beide keren redde de keeper. Daarna waren zowel NAC als PSV zoekende naar een opening. Deze kwam er voor de thuisclub in de twaalfde minuut. NAC kon te gemakkelijk combineren op het middenveld. Uiteindelijk werd de voorzet onhoudbaar ingeschoten, 1-0. PSV kwam daarna beter in de wedstrijd en had in de 16e minuut een grote kans om te scoren. Deze kans werd echter niet benut. Vier minuten later kwam dan toch de gelijkmaker. Een vrije trap van Mohamed werd door een speler van NAC in eigen doel gekopt, 1-1. PSV had in deze fase van de wedstrijd veruit het meeste balbezit. Dit overwicht kon PSV niet in goals uitdrukken. NAC daarentegen kwam er af en toe gevaarlijk uit. Vlak voor rust kon NAC wederom op voorsprong komen. Na een mooie actie ging het schot echter voorlangs. Met een gelijke stand gingen beide teams rusten.

PSV begon sterk aan de tweede helft en drukte NAC vanaf het begin terug op eigen helft. De thuisclub beperkte zich in deze fase van de wedstrijd tot verdedigen. In de 40e minuut had PSV een grote kans om op voorsprong te komen. Uit een corner werd de bal van dichtbij overgeschoten. PSV bleef doordrukken en in de 47e minuut had PSV wederom een kans om op voorsprong te komen. Na een mooie bal van Mohamed kwam Jeremy alleen voor de keeper. Zijn schot werd door de keeper van de thuisclub gepareerd. In de 50e minuut kon de thuisclub voor het eerst in de tweede helft gevaarlijk worden. Enkele minuten daarna kwam de thuisclub, tegen alle verhoudingen in, op voorsprong. Een vrije trap van de thuisclub werd door PSV niet goed weggewerkt. De bal kwam bij een NAC-speler terecht en hij kon vanaf de rand van het strafschopgebied ongehinderd binnen schieten, 2-1. PSV bleef daarna op zoek naar een doelpunt. Achterin ging PSV één op één spelen waardoor NAC verder terug moest. Doordat PSV meer risico ging nemen, werden de uitvallen van NAC gevaarlijker. PSV bleef achterin overeind en in blessuretijd kwam dan toch de verdiende gelijkmaker. Een vrije trap van Mohamed werd door Nigel doorgekopt. Deveron reageerde alert en tikte de 2-2 binnen. Na deze gelijkmaker had NAC nog twee goede mogelijkheden om te scoren maar beide keren werd het net niet gevonden.

PSV had een groot deel van de wedstrijd een overwicht. PSV creëerde een aantal kansen maar bij de afwerking mistte PSV de overtuiging. NAC daarentegen ging effectiever om met de kansen die ze kregen. Uiteindelijk moest PSV dan ook genoegen nemen met één punt.

Verhoeven (Strijbosch), Cox, Lonwijk, Maatsen, Van der Burgt, Verschut (Zuijderwijk), N. Munsters (Bora Deyonge), J. Munsters (Jimenez), Clabbers (Fonville), Nassoh, Antonisse.