1-1
16 maart, 14:00
PSV O17 logo
AZ JO17-1 logo
 1. Doelpunt

  1x
  Fode Fofana
  PSV O17 logo
 2. Wedstrijdverslag

  PSV laat winst glippen tegen AZ

  Om in ieder geval van de onderste plekken weg te komen, moesten er drie punten worden gepakt tegen AZ. In de voorbespreking werd dit aangestipt en iedereen stond erachter en wilde er vol voor gaan. PSV begon dan ook goed aan de wedstrijd. Fofana werkt de bal al na dertig seconden tegen de lat en ook een kopbal van de buitenspeler werd even later door de keeper gestopt. De intenties waren duidelijk gemaakt. Nadat de Alkmaarder de lat raakten, viel het openingsdoelpunt bij de derde kans van Fofana. Na een goede combinatie door het midden met Mathijs rondde hij prima af en zette de 1-0 score op het bord.

  Na de rust moesten we doordrukken, maar naarmate de tijd verstreek werd het spel ook onrustiger. Rond de zestigste minuut kreeg AZ een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. En deze werd via de handen van onze keeper in het doel geschoten: 1-1. Vanaf dit moment liepen we weer achter de feiten aan. Het spel werd weer onrustig en slordig en we vielen weer terug in onze oude stijl van veel te afwachten voor onze zestienmeter in plaats van de bal naar voren te spelen. Toch waren we het dichtst bij de verdiende driepunten, maar een stift van Mathijs kwam op de lat terecht en een inzet van Fofana werd vlak voor de lijn weggehaald. Nadat ook AZ nog de lat raakte moesten we genoegen nemen met een punt. We hebben de winst laten glippen, maar op dit resultaat moeste we voortborduren.

  Veel succes voor de internationals volgende week en fijn weekend!

  Opstelling:
  Strijbosch, Puts. Lonwijk, Matuta, Arts, de Schutter, Beumer (58/Deyonge), Jimenez, Van Lindert (77/Matoug), Tielemans, Fofana.