’49 0-3 Dirk Abels
    ’53 0-4 Youandi Renfurm
    ’56 1-4
    ’75 1-5 Emilio Prieto y Gorgosz

De uitwedstrijd van PSV afgelopen zaterdag tegen FC Twente vormde in alles een spiegelbeeld van de laatste 2 teleurstellende competitiewedstrijden, waarin beide keren een goede 1e helft werd gevolgd door een mindere 2e helft en het onbenut laten van een groot aantal scoringskansen zich uiteindelijk wreekte.

De B2 speelde zaterdag in Hengelo niet de beste wedstrijd van het seizoen en had met name de 1e helft moeite met het speelveld dat door Twente groot werd gehouden en goed werd benut voor hun snelle omschakeling, maar controleerde de wedstrijd niettemin door telkens en precies op het juiste moment te scoren, waardoor Twente continu achter de feiten aan liep. In de 11e minuut opende PSV de score toen Arnaut Groeneveld de bal na een uitstekende actie op de rechterflank precies op het hoofd van de vrijstaande Youandi Renfurm legde, die fraai de 0-1 tegendraads in kopte. Hoewel ook Twente de 1e helft kansen kreeg met name uit snelle tegenstoten, vergrootte spits Matthias Verreth de marge op slag van rust nadat de Twente-keeper een voorzet van Steven Bergwijn slecht verwerkte en de bal voor zijn voeten viel; hij aarzelde geen moment en joeg de bal hard halfvolley tegen de touwen, 0-2.

De opdracht van trainer Twan Scheepers voor de 2e helft was dan ook niet anders dan de weken daarvoor: de rust en controle bewaren en het vasthouden van de voorsprong. En alsof pas nu het besef was doorgedrongen wat de trainer daarmee al weken lang bedoelde, voerden de spelers die opdracht op uitstekende wijze uit. Binnen 10 minuten scoorde de mee opgekomen Dirk Abels op aangeven van Arnaut Groeneveld de 0-3, en nog geen 5 minuten later kopte Youandi Renfurm zijn tweede van de wedstrijd na een voorzet van Matthias Verreth binnen, en was de wedstrijd gespeeld. Nadat Twente in de 56e minuut de verdiende goal meepikte, stuurde Dirk Abels 5 minuten voor het eindsignaal invaller Emilio Prieto y Gorgosz nog met een fantastische dieptepass alleen op de Twente-keeper af, die zich gepasseerd zag door een beheerst ingeschoten schuiver, 1-5. Een gezien het wedstrijdbeeld wel wat geflatteerde uitslag, al verdient de B2 een compliment voor de wijze waarop met name de 2e helft onder de druk van de laatste wedstrijden uitvoering is gegeven aan de opdracht waarmee het team het veld werd ingestuurd.

Thomas Hooyberghs; Dirk Abels - Maarten Peijnenburg © - Marco Weijmans - Ward Huijgens; Philippe Rommens (’70) - Steven Bergwijn - Sam Lammers; Arnaut Groeneveld - Matthias Verreth (’67 Japer van Heertum) - Youandi Renfurm (’59 Emilio Prieto y Gorgosz).

Op de bank niet ingevallen: Kevin Doré.
    Geblesseerd: Vincent Heilmann, Gökhan Kardes.
    Gele kaart: Maarten Peijnenburg (neerhalen ts); Marco Weijmans (neerhalen ts); Arnaut Groeneveld (bal wegtrappen).