1-3
16 februari, 00:00
Willem II / RKC D1 logo
PSV D1 logo
 1. Wedstrijdverslag


  Score-verloop:
  4.) 0-1 Remco Evenepoel (penalty)
  5.) 0-2 Arne Bens (assist: Remco Evenepoel)
  25.) 0-3 Gregory Kuisch (hoekschop: Remco Evenepoel)
  30.) 1-3
  rust

  Wedstrijdverslag:
  Er zijn van die dagen dat je een slecht voorgevoel hebt. En je hoopt van ganse harte dat dit gevoel niet uitkomt. PSV was net terug uit Italie na een vermoeiende trip en trad vandaag niet geheel okselfris aan tegen de directe concurrent Willem II in de strijd om de eerste plaats.
  PSV kon de borst nat maken tegen een supergemotiveerd, altijd lastig en vooral fysiek spelend Willem II. Echter, PSV verraste vriend en vijand, en verjoeg het slechte voorgevoel binnen enkele minuten. PSV speelde fris van de lever en trakteerde de meegereisde supporters op oogstrelend voetbal. Binnen 5 minuten na het beginfluitsignaal scoorde PSV 2 doelpunten en legde daar al de basis voor een puike overwinning. PSV kreeg daarna nog 2 opgelegde kansen. Vlak voor rust viel de 3e en verdiende treffer. Willem II maakte vervelend genoeg toch een tegendoelpunt op slag van rust en daarmee was de wedstrijd dus nog geenszins gedaan voor wat betreft de 2e helft.
  Zoals verwacht, trok Willem II in de 2 helft vol ten aanval, maar PSV speelde geconcentreerd, uiterst koel en professioneel. PSV loerde op de counter en was tot 2 keer toe dicht bij succes. Maar doordat PSV de wedstrijd niet vroegtijdig op slot deed, bleef het geloof bij Willem II in een goed resultaat en bleef daardoor ook de spanning in de wedstrijd. Maar, doelpunten vielen in de 2e helft niet meer en PSV mag zich vanaf vandaag voor de eerste keer dit seizoen koploper noemen na een puike en dikverdiende overwinning.


  1.) Kyan van Dorp
  2.) Benjamin Kailie
  3.) Tijn Daverveld
  4.) Jay Idzes
  5.) Bryan van Hove
  6.) Koen Oostenbrink (capt.)
  7.) Arne Bens
  8.) Joop Daniels
  9.) Sem v/d Broek
  10.) Remco Evenepoel
  11.) Gregory Kuisch
  Reserve:
  12.) Joey Verhoeven
  13.) Niels Raaijmakers
  14.) Davy v/d Berg
  Geblesseerd:
  Lucas Derks