’03 0-1 Arnaut Groeneveld
    ’27 0-2 Philippe Rommens
    ’35 1-2 (pen)
    ’76 1-3 Matthias Verreth

PSV herstelde zich goed van de onterechte nederlaag in de laatste competitiewedstrijd tegen Feyenoord. Uit bij Sparta boekte het team van Twan Scheepers een prima 1-3 overwinning, al kende de wedstrijd 2 gezichten. Winst was ook dat na maanden van overschrijvingsperikelen eindelijk een beroep kon worden gedaan op de Belg Marco Weijmans, die na maanden van toekijken eindelijk ‘voor het echie’ mocht meespelen.

PSV speelde een sterke eerste helft en beloonde zich al in de 3e minuut met een prachtige goal. Middenvelder Steven Bergwijn overbrugde met de bal aan zijn voet geplakt een groot deel van de Spartahelft tot aan de achterlijn, en legde de bal vervolgens bij de 2e paal voor de voeten van de volledig vrijstaande Arnaut Groeneveld, die eenvoudig kon binnen tikken, 0-1. Hoewel Sparta een goede kans kreeg op de gelijkmaker leek het vooral wachten op de 0-2. Zo zette Steven Bergwijn Youandi Renfurm met een prachtige steekpass alleen voor de keeper en kwam Mattias Verreth oog in oog te staan met de keeper na een fraai passje van Arnaut Groeveveld, maar uiteindelijk moest tot de 27e minuut worden gewacht tot de 0-2 ook viel. Een toegekende vrije trap op zo’n 25 meter van de goal werd door aanvoerder Philippe Rommens op schitterende wijze ineens in de linkerhoek gekruld. Een comfortabele voorsprong, al maakte Sparta de achterstand kort voor rust kleiner uit een dubieuze strafschop, kennelijk toegekend vanwege vasthouden door een verdediger, al gaf de scheidsrechter merkwaardigerwijs een gele kaart aan middenvelder Philippe Rommens.

De tweede helft gaf een heel ander wedstrijdbeeld. Daar waar PSV de eerste 40 minuten domineerde en Sparta geen vuist kon maken, kwamen de Rotterdammers na de rust fel en gedreven de kleedkamer uit, en had PSV het moeilijk. Niettemin werd de voorsprong niet uit handen gegeven en gooide PSV de wedstrijd kort voor tijd definitief in het slot, toen spits Mattias Verreth met een fraai balletje door Youandi Renfurm alleen voor de keeper werd gezet. Die liet zich die mogelijkheid niet ontnemen en schoot de bal beheerst binnen in de rechterhoek, 1-3. Al met al een goede overwinning voor de B2.

Thomas Hooyberghs; Dirk Abels - Gökhan Kardes (’61 Emilio Prieto y Gorgosz) - Marco Weijmans - Ward Huijgens (’52 Chris Hagi); Philippe Rommens © - Steven Bergwijn - Sam Lammers (’73 Jasper van Heertum) - Arnaut Groeneveld - Matthias Verreth - Youandi Renfurm.

Op de bank niet ingevallen: Kevin Doré.
    Geblesseerd: Vincent Heilmann.
    Geschorst: Maarten Peijnenburg.