6-3
16 januari, 00:00
PSV E2 logo
Merefeldia E1 logo

Met een opgeladen accu, na een welverdiende rustperiode van 3 weken, stonden onze mannen afgelopen maandag weer voor het eerst op trainingsveld. Ondanks de hevige sneeuwval lagen de kunstgrasvelden op de Herdgang er goed bij. Vanaf het eerste moment dat de bal weer ging rollen, vlogen de vonken er vanaf. Met een drietal trainingen in de benen stond er zaterdag een competitiewedstrijd op het programma tegen Dommelen. Helaas kon deze door de weersomstandigheden geen doorgang vinden. Gelukkig was er als alternatief een oefenwedstrijd geregeld tegen Merefeldia. Trainer Bastiaan had het coachen van deze wedstrijd overgelaten aan trainer Kristof. Trainer Bastiaan was namelijk samen met trainer Willem voor werkzaamheden in Barcelona. Bij het betreden van het veld viel vooral de fysiek van de tegenstander op. Het weerhield de thuisclub er niet van om vanaf de aftrap de aanval te zoeken. Aan de rechterkant van het veld ging Yassin ervandoor. Zijn inzet kon, zij het ten koste van een hoekschop, gekeerd worden door de keeper. Amper twee minuten later was het Gregory die zijn schot voorlangs zag gaan na een mooi opgezette aanval van Niels aan de linkerkant van het veld. Ook de bezoekers voetbalden goed mee en zochten brutaal de aanval. Maar het was aan Kyan te danken dat Merefeldia niet in de 5e minuut de leiding nam. Een snelle spelhervatting van diezelfde Kyan zorgde ervoor dat Gregory alleen op de doelman af kon lopen. De keeper kon redding brengen en ook de rebound van Bryan trof geen doel. Halverwege de eerste helft kreeg Merefeldia meer grip op de wedstrijd. Wat resulteerde in twee goede kansen. Bij de eerste lag Kyan opnieuw goed in de weg, maar bij de tweede mogelijkheid was ook hij kansloos (0-1). In dezelfde minuut wist de thuisclub deze achterstand weg te poetsten. Met een geplaatst afstandschot wist Jay de keeper te verschalken (1-1). Wat ook meteen de ruststand was. Direct na rust liet Koen een verwoestend schot los wat op de kruising uiteen spatte. De 2-1 hing in de lucht en die viel dan ook. Vanuit de draai schoot Gregory de bal in de kruising. PSV bleef onze Limburgse gasten bestoken met afstandschoten zo waren Davy, Sem en Bryan dicht bij een doelpunt. Maar achterin was het ook oppassen geblazen. Zo moest Koen in de 35ste minuut op de lijn redding brengen en raakte ze ook nog de paal. Bryan vond het toen wel genoeg en met twee mooie afstandschoten besliste hij de wedstrijd (4-1). Met een mooi geplaatste kopbal, deed ook Gregory een duit in het zakje (5-1). Merefeldia bleef op zoek naar een doelpunt en dit werd in de laatste vijf minuten tweemaal beloond. Tussendoor wist ook Yassin nog het net te vinden zodat de eindstand 6-3 was.