6-1
16 januari, 00:00
PSV E1 logo
NEC/FC Oss E1 logo

Na een winterstop van 3 weken stond vandaag weer de eerste wedstrijd op het programma. Weliswaar een vriendschappelijke, maar tegen een andere BVO en wel NEC/Oss. Aangezien ik vandaag de videocamera bij mij had wordt het een verslag aan de hand van videobeelden.
    PSV start sterk en neem direct het initiatief in de wedstrijd. Met mooie combinaties, worden mooie aanvallen opgezet. Ook NEC laat goed spel zien, maar in de duels is PSV sterker. Na een minuut of 5 speelt Joey Arne aan, die in een tijd Joop vindt, die weer in een tijd de goed doorgelopen Arne vindt, 1-0. Een doelpunt uit het “boekje”.
    NEC zet ook een goede aanval op, maar Joey kan op tijd de bal over het doel koppen. PSV gaat op zoek naar meer en krijgt ook meer. De tweede treffer is een kopie van de eerste. Joey vindt Arne, die direct op Joop opent en zijn voorzet kan Davy binnentikken. Wederom een prachtige aanval. NEC speelt leuk mee, maar Tijn en Rico zijn hun aanvallers de baas en houden hun van het doel. En de keer dat er een doorkomt staat er Pepijn. Na een kwartier wederom een knappe actie van Arne aan de rechterkant. Zijn strakke voorzet wordt door Joop overgeschoten. Een minuut later is het dan toch raak. Arne stuurt Joop diep en tikt hem langs de uitgelopen keeper van NEC. Even later wordt Davy de diepte in gestuurd, maar vindt de keeper op zijn pad, zodat de russtand 3-0 is. De toeschouwers kregen een prima 1e helft te zien waar alles inzat. Goede omschakeling, felheid, acties, goed samenspel en mooie doelpunten. In de 2e helft is Niels Davy komen vervangen. Ook NEC brengt een paar wissels in. NEC wordt de 2e helft dreigender, maar ook PSV blijft gevaarlijk. NEC krijgt wat meer ruimte en scoort 7 minuten na rust de 3-1. PSV komt in deze fase wat onder druk te staan. De uitvallen van PSV blijven echter gevaarlijk en zo raakt Arne de paal. Uit een aanval NEC waar ze paal en lat raken komt PSV weer goed weg. Na een kwartier in de 2e helft neemt PSV weer het heft in handen en gaat weer feller de duels aan. Arne vindt Joey met een steekbal, maar zijn voorzet komt net achter Joop. Een minuut later wint Joey een duel op het middenveld, loopt 2 meter en dan volgt een van zijn inmiddels befaamde uithalen 4-1. Even later wordt de wedstrijd definitief beslist. Rico wint het duel aan de zijlijn, kan oplopen en vindt Joop die hem in een beweging langs de keeper plaatst 5-1 wat ook de eindstand is.