Sparta Rotterdam JO19-1 logo
PSV O19 logo

Fotoverslag

Bekijk hier het fotoverslag met foto's van Paula Lenting

PSV speelde de laatste wedstrijd van de eerste helft van het seizoen op Het Kasteel in Rotterdam tegen SPARTA O19. Beide partijen waren al geplaatst voor de kampioenspoule.   De eerste mogelijkheid was voor Sparta, alleen het schot ging voorlangs. De eerste kans van PSV in de negentiende minuut is meteen raak, een vrijetrap op de hoek van de zestienmeter wordt direct via het hoofd van een Spartaan binnengeschoten door Mohamed Ihattaren. Lang kon PSV niet genieten van deze voorsprong. De Rotterdammers kwamen via een schot vanaf de zestienmeter in de 23e minuut op 1-1. Hierna ware er over en weer wat schotjes waar beide keepers niet al te veel moeite mee hadden. In de 39e minuut is er een prachtige aanval van de jongens van PSV. De bal kwam via Ihattaren bij Mathias Kjolo terecht, deze gaf de bal precies op maat voor op de inkomende Damian Timan, die twijfelde niet en schoot de 1-2 binnen. Met deze voorsprong gingen we rusten.

De jongens van Ruud van Nistelrooy begonnen goed aan de tweede helft, een voorzet van de ingevallen Madueke Chukwunonso kwam bij Oliver Horvath terecht. Deze schoot in de 50e minuut de 1-3 tegen de touwen. In de 58e minuut was er nog een mooie redding van Maxime Delanghe op een kopbal van een Spartaan. De wedstrijd liep daarna rustig op zijn einde, het was ondertussen goed koud geworden op Het Kasteel. In blessuretijd kreeg Chukwunonso nog een bevlieging. Na een mooie solo vanaf de zijlijn rondde hij keurig af in de korte hoek en bracht zo de einduitslag op een verdiende 1-4 in het voordeel van PSV O19. Die zich nu na de winterstop kunnen gaan richten op de kampioenspoule en het bekertoernooi.