6-0
15 november, 00:00
PSV C2 logo
Roda JC C2 logo

PSV C2 heeft in de thuiswedstrijd tegen Roda JC C2 een vrij eenvoudige 6-0 overwinning behaald. Door deze zege heeft PSV C2 een plek bij de bovenste zes van de najaarscompetitie veilig gesteld, waardoor er na de winterstop gespeeld zal worden tegen de elf beste teams uit Nederland onder 14 jaar.
    PSV C2 opende slordig en leed in het begin van de wedstrijd vaak onnodig balverlies, waardoor er weinig gevaar ontstond voor het doel van Roda JC. Het duurde tot de twintigste minuut van de wedstrijd alvorens PSV C2 de eerste grote kans creëerde. Michael Maria werd via een bekeken voorzet van Vinnie Vermeer vrijgezet voor het doel van Roda JC. Helaas verdween zijn schot via de lat over het doel. In de vijfentwintigste minuut was het wel raak toen een ogenschijnlijk ongevaarlijke vrije trap van Jorrit Hendrix, van richting werd veranderd door de voet van Rai Vloet, waardoor de keeper van Roda JC kansloos was (1-0). Direct na de aftrap speelde Michael Maria zich mooi vrij aan de linkerkant van het veld en gaf hij een strakke voorzet op Jorrit Hendrix, die de bal goed aannam, kort wegdraaide bij zijn tegenstander en met een gemikt schot vanaf de zestien meter voor 2-0 zorgde. PSV C2 was los en het was Endy Opoku Bernadina die de Roda keeper in dertigste minuut, na een prima pass van Michael Maria, voor de derde keer passeerde (3-0). In de tweeëndertigste minuut ontsnapte Endu Opoku Bernadina, op de rand van buitenspel, aan de verdediging van Roda JC. Zijn afgemeten voorzet werd door Michael Maria bij de tweede paal met een prachtige volley in een keer binnengeschoten (4-0). Vervolgens was het weer Rai Vloet die uit een corner van Michael Maria op slag van rust de vijfde treffer van PSV C2 keurig binnenkopte (5-0). In de eerste minuut van de tweede helft opende Aron Schnorrenberg met een uitstekende dieptepass op de wegsprintende Endy Opoku Bernadina, die vervolgens zijn tweede doelpunt van deze middag noteerde en hiermee de zesde treffer voor PSV C2 aantekende (6-0). PSV C2 kreeg hierna nog diverse goede kansen op een grotere overwinning, maar dit bleef de sportieve tegenstanders uit Kerkrade bespaard.
    PSV C2 is door deze overwinning opgerukt naar de derde plaats op de ranglijst.
    NAC C2 is door de negende overwinning op rij (!) zonder puntverlies de dik verdiende najaarskampioen geworden van de Eerste Klasse A, met welk resultaat we NAC C2 van harte feliciteren.