4-0
15 oktober, 00:00
VVV Venlo O13 logo

Na een midweekse bekerwedstrijd tegen Hollandia in Hoorn vandaag een competitie thuiswedstrijd tegen VVV Venlo. De Beker wedstrijd was verplaatst omdat men bij PSV vond dat de jongens in de herfstvakantie ook echt een weekje vrij moesten hebben en niet tussendoor nog een wedstrijd spelen met 170 km heen en 170 km terug. Deze wedstrijd hebben de boys overigens met een makkelijke 0-6 overwinning afgesloten. Op het veld gelegen langs het IJsselmeer lieten de jongens met goed voetbal zien een maatje te groot te zijn voor de amateurs van Hollandia. Maar vandaag VVV Venlo, hier heeft PSV nog een appeltje mee te schillen, onlangs op toernooi in Grubbenvorst werd er nog gelijk gespeeld tegen de Noord Limburgers. Maar vanaf minuut 1 laat PSV zien dat er vandaag niets te halen is in Eindhoven. In de 1e minuut is het Ruben die iedereen te snel af is maar zijn schot gaat net voorlangs. Even daarna is het Matheo die het probeert met een steekbal op Jaivy, maar deze staat randje buitenspel. Dan is het Shijon die iedereen voorbij is alleen de doelman is een sta in de weg, maar dan 10seconden later is het dan eindelijk toch raak, Shijon weet dan toch het net te vinden in de 16e minuut. PSV is beter als VVV maar doordat VVV vrij gegroepeerd speelt is het voor PSV moeilijk om er door heen te komen. In de 23 minuut is het Ruben die meteen druk zet opde verdediging van VVV, hiermee weten de Limburgers geen raad, door de bal naar de doelman te spelen denken ze het op te lossen, maar Chaid doorziet dit en is sneller als de doelman en hoeft de bal alleen nog maar het lege doel in te werken dus 2-0. 1 Minuut later kan de 3-0 alweer op het scorebord gezet worden, een perfect gespeelde aanval via verschillende schijven komt bij Chahid die de bal beheerst achter de doelman werkt. In de 29 minuut is het weer Chahid die zijn hattrick compleet maakt, Ruben komt aan de zijkant door, geeft de bal voor, deze wordt nog wel iets van richting veranderd maar toch beland hij voor de voeten van Chahid, en deze staat op scherp vandaag dus 4-0 en meteen daarna rust.
    Nu is dit de derde wedstrijd in een week tijd, en zijn we benieuwd of we ook nu de 2e helft het hoge niveau wat we de andere wedstrijden de afgelopen week hebben gehaald ook nu nog kunnen laten zien. Meteen een snelle uitbraak van PSV, Jaivy ziet Ruben vrij staan dus verlegd de bal naar de andere zijde van het veld, Ruben heeft gezien dat de doelman ver uit zijn doel is dus probeert het hij in 1 keer, maar helaas is de VVV doelman net op tijd terug. Helaas fluit de scheidsrechter voor elk klein duelletje de wedstrijd af, zo is er veel oponthoud in de wedstrijd en hebben we weinig effectieve speeltijd. Dit komt het snelle spel van PSV zeker niet ten goede. Na een demarrage van Jaivy krijgt hij de bal goed voor het doel, maar iedereen van PSV is net een stap te laat, Verder zijn er nog wat kleine kansjes voor PSV maar het niveau wat men kan halen wordt in de 2e helft niet meer gehaald helaas. Zou het dan toch de vermoeidheid zijn naar een zware week? Nu nog een paar dagen trainen en dan een weekje een welverdiende vakantie voor de spelers van PSV U13. Na enkele maanden bezig te zijn kunnen we concluderen dat er grote stappen zijn gemaakt, dat de laatste wedstrijden een hoog niveau is gehaald en men terecht de trotse lijst aanvoerder is van de competitie. Al met al mag iedereen die betrokken is bij het team trots zijn op dit geweldige team, na de vakantie er weer vol tegen aan, dan staan er weer een paar zware tegenstanders op het programma waar men zich weer kan bewijzen. Voor de spelers en ouders een fijne vakantie geniet er van en gezond en uitgerust weer terug.