0-6
15 februari, 00:00
PSV E1 logo
Helmond Sport U11 logo

Op een matig veld en met zeer harde wind kwam Helmond Sport voor de tweede keer in deze reeks op bezoek bij PSV. Het eerste gedeelte van deze wedstrijd ging gelijk op. Beide ploegen kregen evenveel kansen maar wisten deze niet te verzilveren. Bij Helmond Sport hield de keeper alles tegen en bij PSV deed Kevin hetzelfde. De tussenstand na 20 minuten was dan ook terecht 0-0.

Ook het 2e gedeelte was aanvankelijk een kopie van het 1e gedeelte totdat Helmond Sport tot scoren wist te komen. Na ruim een half uur kon Helmond Sport scoren uit een uitgespeelde mogelijkheid. Na een goede pass kwam de aanvaller oog in oog met onze keeper en kon vrij inschieten 0-1. Niet veel later werd het 0-2. PSV kreeg een hoekschop en deze werd door de verdediging van Helmond weggewerkt. In de omschakeling was PSV niet alert genoeg om de aanval van Helmond eruit te halen. Kevin zat nog even aan de bal maar kon het doelpunt niet voorkomen 0-2. In de slotfase kreeg PSV nog een grote kans om tot scoren te komen. Echter het was de wind die de bal wegblies.

In het begin van het derde gedeelte kreeg PSV weer een goede mogelijkheid om tot scoren te komen, maar de bal wou er niet in. Na een klein kwartiertje kreeg PSV de bal achterin niet weg en hieruit kon Helmond Sport eenvoudig vrij inschieten 0-3. Na deze treffer was PSV de weg kwijt en was er nog maar een ploeg aan het voetballen en dat was Helmond Sport. In de laatste drie minuten van de wedstrijd wist Helmond Sport nog drie keer te scoren 0-6.

PSV heeft tot de 0-3 goed voetbal laten zien en daar zijn we trots op. Daarna heeft PSV in het derde gedeelte ondermaats gepresteerd. Vooral de laatste 5 minuten waren dramatisch omdat we alles weggaven. De felicitaties zijn daarom voor Helmond Sport met deze verdiende zege.