7-3
14 december, 00:00
PSV E2 logo
Roda JC U10 B logo

Vandaag de wedstrijd tegen Roda JC B voor de boys van PSV E2. Mathijs, Arthur en Rayan normaal spelend in de F van PSV doen vandaag met de E mee. Helaas kan Ruben vandaag niet mee doen omdat hij nog teveel last heeft van zijn vorige week opgelopen blessure.
    We beginnen goed, jammer dat Julian in de 2e minuut de lat raakt anders hadden we meteen een voorsprong gehad. Het veldspel is bij beide teams is goed verzorgd in de eerste helft, maar ook beide verdedigingen staan hun mannetje, waardoor er weinig kansen zijn voor het doel. In de 17e minuut lukt het PSV dan toch om op voorsprong te komen Vanuit een Corner komt de bal op het doel van Rhoda, de keeper weet de bal nog tegen te houden en werkt hem ver weg van het doel. Jesper is dan heel attent en krult vanaf een meter of 20 de bal heel mooi in de verre hoek 1-0. Met deze stand halen we ook de rust.
    Trainer Patrick geeft in de rust aan dat hij wel tevreden is met het vertoonde spel, maar wil toch dat de spelers meer vanuit hun positie gaan voetballen. Ook het sneller groot en klein maken van het veld blijft een aandachtspunt. Verder worden er wat omzettingen gedaan met een paar posities.
    2e helft,
    De spelers pikken het goede veldspel weer meteen op in de 2e helft, vanuit een heel goed positiespel weel Rayan heel koel te scoren in de 21 minuut 2-0. 1 Minuut later geeft Matteo een schitterende pass binnendoor op Jesper welke met zulke kansen wel weet om te gaan 3-0. Nu ook weer 1 minuut later weer na goed veldspel en een mooie voorzet Jesper met het hoofd 4-0. En ja hoor weer 1 minuut later tikt Rayan de bal binnen na een goede voorzet van Julian. Zo 4 minuten gespeeld en 4 goals gescoord waar gaat dit eindigen, en het belangrijkste allemaal met goed veldspel. In de 26 minuut weet Mathijs met een mooi wippertje over de keeper heen de 6-0 te scoren en 2 minuten later jammer genoeg dezelfde Mathijs tegen de lat. Ook Rayan en Arthur raken nog minimaal 1 keer de lat of de paal, ook de keeper weet nog het nodige te stoppen. In de 33 minuut krijgt Rayan weer een mogelijkheid met een intikkertje en ja hoor de 7-0 staat op het scorebord. Jesper probeert het nog een keer met links vanaf afstand alleen de keeper wil niet mee werken, en Mathijs raakt nog de onderkant van de lat en de bal spring via de doellijn weer naar buiten dus geen doelpunt. Wel weet Rhoda nog 1 keer te scoren vanuit de middenlijn over Lucas heen welke volgens opdracht van de trainer ver voor zijn doel stond. Maar wat hebben we genoten in de 2e helft van een heel goed spelend PSV echt geweldig voetbal en mooie doelpunten.

Ondanks dat het zo goed gaat wil de trainer de spelers meegeven dat we vooral samen moeten blijven spelen een goal maken uit een mooie aanval is mooier als dat er een bal zo maar invalt. Toch wil de trainer niet zo maar mee werken aan een grote uitslag. Zo komt iedereen te spelen op een voor hem vreemde positie, dit alles in het teken van de opleiding van de spelers. Al is het voor sommige wat onwennig ze doen het redelijk tot heel goed op vreemde posities. Rhoda ziet nog wel 2 keer kans om te scoren in de derde helft, ook komen er nog 2 spelers van de F ons versterken vanwege lichte blessures. De eindstand is verdiend 7-3 maar het belangrijkste is dat we met zijn allen ons best hebben gedaan, heel goed gespeeld hebben en vooral met zijn allen heel veel plezier hebben gehad. Nu zijn er enkele weken geen wedstrijden en ook niet veel trainingen, maar gaan de spelers en leiding van PSV E2 genieten van een welverdiende kerstvakantie.
    Namens trainers leiders en spelers van PSV dan ook iedereen fijne kerstdagen en een goed 2014.