0-1
14 december, 00:00
PSV B2 logo
Feyenoord O16 logo

Een mooi affiche voor de B2 op de laatste speelronde voor de winterstop. Feyenoord kwam op bezoek op de Herdgang, dat bij winst op de 2e plaats zou komen op 3 punten van PSV, terwijl PSV bij winst de koppositie flink kon verstevigen en met een goed gevoel de winterstop kon ingaan.

Waarschijnlijk door de spanning die er op zat werd het geen erg hoogstaande maar wel een vermakelijke wedstrijd waarin beide teams elkaar behoorlijk in evenwicht hielden, ook voor wat betreft het aantal mogelijkheden dat werd gecreëerd, dat voor beide teams op een hand was te tellen. PSV kreeg in de 11e minuut de grootste kans op de openingstreffer, toen gelegenheidsspits Youandi Renfurm met een prima actie Karim Bannani richting het Rotterdamse strafschopgebied stuurde, die strak en laag inschoot maar de bal aan de verkeerde kant van de paal het doel voorbij zag gaan. Een paar minuten daarna beproefde Marco Weymans zijn geluk met een individuele actie waarbij hij een aantal tegenstanders omspeelde en afrondde met een goed schot van 20 meter, dat echter door de keeper werd gepakt. Feyenoord kwam in de 31e minuut het dichtst bij een doelpunt toen de bal in een aanvallende actie van heel korte afstand van Mike van de Meulenhof werd ingeschoten, maar door hem met een prima reflex met de voet werd gekeerd. Waar de wedstrijd gezien de veldverhouding en het beperkte aantal scoringskansen op een 0-0 ruststand leek af te stevenen, maakte Feyenoord 1 minuut voor rust toch de 0-1, zoals ook bij de wedstrijd paste uit een standaardsituatie. Een indraaiende vrije trap iets buiten het strafschopgebied, die niet door de verkeerd geposteerde muur werd geraakt, en na een stuit achter de muur binnen viel.

Een enorme domper en hoewel nog 40 minuten te spelen waren leek het alsof het team die teleurstelling niet van zich af kon schudden. Hoe dan ook was ook in de 2e helft geen van beide teams bovenliggende partij, en werden er nauwelijks doelrijpe kansen gecreëerd. Hoewel een gelijkspel de verhoudingen wellicht beter had weergegeven, verloor PSV de wedstrijd en stonden in de kleedkamer de gezichten op onweer. Terecht, anderzijds was dit de 1e (!) nederlaag van het seizoen, is het team koploper met 3 punten voorsprong op nummer 2, zodat het team boven verwachting heeft gepresteerd en een geweldige 1e seizoenshelft heeft gespeeld. Dus, iedereen een fijne vakantie!

Mike van de Meulenhof; Bram Zwanen - Kaan Tanriver - Armando Obispo - Roel van Linschoten; Jaëll Hattu - Robin Schoonbrood - Marco Weymans - Elmo Hertog (’65 Roy Gielen)- Youandi Renfurm - Karim Bannani.

Op de bank niet ingevallen: Tim Latiers; Nick de Louw; Juul Respen.