4-1
14 november, 00:00
PSV E2 logo
UNA E1 logo

Om niet de aansluiting op de ranglijst te verliezen met de E1, was het vandaag bittere noodzaak om te winnen. De tegenstander van deze ochtend was de nummer voorlaatst UNA. Een ploeg met een groot fysiek vermogen. Om klokslag 11.30 uur floot scheidsrechter Paul voor aanvang van de wedstrijd. Beiden ploegen begonnen wat afwachtend aan de wedstrijd. Het eerste gevaar kwam op naam van de thuisclub. Nadat Sem zich in de tweede minuut knap had vrij gedraaid, probeerde hij de doelman met een geplaatst schot te verrassen. Zijn inzet trof helaas geen doel. Amper een minuut later mocht Niels een corner nemen aan de rechterkant van het veld. De indraaiende bal ging aan iedereen voorbij en belandde uiteindelijk op de paal. Weer wat later was het opnieuw een corner van Niels die gevaar opleverde. Nu was het Gregory die met een mooie kopbal de lat raakte. De E2 had nu duidelijk de wedstrijd in handen en was het eigenlijk wachten op een goal. Deze viel dan ook in de 7e minuut. Op het middenveld schudde Benjamin een drietal tegenstanders van zich af, waarna hij ook nog het overzicht had en Gregory vrij zag staan. Met een strakke schuiver wist hij de keeper te verschalken. 1-0. UNA was amper bekomen van deze tegenslag of de 2-0 stond al op het scorebord. Aan de linkerkant van het veld was het Niels die doel trof. PSV bleef goed vooruit voetballen, met veel gevaar vanaf de zijkanten. Een voorzet van Sem vanaf rechts kwam bij Joey, die zonder te aarzelen uithaalde. Jammer genoeg trof hij het zijnet. Halverwege de eerste helft was het wederom Niels die het van afstand probeerde. Net over de middenlijn haalde hij verwoestend uit. Via de onderkant van de lat schoot hij de 3-0 binnen. Na 18 minuten spelen moest Kyan voor het eerst handelend optreden. Hij wist de lange bal goed te onderscheppen voordat UNA gevaarlijk kon worden. De spelhervatting die volgde, was meteen het begin van de mooiste aanval van de eerste helft. Het was Tijn die van achteruit het veld overstak, met een steekpass bereikte hij Yassin. Die goed naar binnen was gekomen, maar ook hij zag zijn schot in het zijnet belandden. Het bleef echter één richtingsverkeer. Een schot van Tijn ging nog rakelings over en ook een inzet van Niels, na goed voorbereidend werk van Gregory op links, ging maar net voorlangs. Op slag van rust was het dan toch nog raak. Op rechts ging Tijn goed door. Zijn voorzet miste Sem maar net, maar Gregory stond er ook nog en die schoot zijn tweede en PSV’s vierde binnen. Na rust stond UNA wat meer als een blok te verdedigen en kwam PSV er wat moeilijker doorheen. Hierdoor probeerde de thuisclub het wat vaker met afstandschoten. Helaas voor hun ging het niet meer zo gemakkelijk als voor de rust. Nu was het of de lat of de paal of de keeper die een doelpunt in de wegstond. Zo ook in de 28ste minuut. Een vrije trap van Tijn werd goed gekeerd door de doelman, de rebound was voor Gregory. Zijn inzet ging echter voorlangs. Een paar minuten later zag Tijn zijn schot op de lat uiteen spatten. In diezelfde minuut was het Joey die nu aan de linkerkant van het veld Yassin wist te vinden. Ook nu lag de keeper in de goede hoek. In tegenstelling tot de eerste helft kwam UNA er nu wel soms gevaarlijk uit. Zo ook tien minuten in de tweede helft. Met een knappe redding met z’n voeten wist Kyan het doel nog schoon te houden. Twee minuten later was ook hij echter kansloos op de inzet van UNA. 4-1. Even leek PSV van slag, maar gelukkig maar van korte duur. Een driehoek tussen Tijn, Yassin en Joey werd door de doelman goed gekeerd. Ook het schot van Benjamin (na weer een mooie actie van Joey) wist hij uit z’n doel te tikken. En lag de keeper niet in de weg dan was het wel de lat. Zo ook in de 50ste minuut. Joey haalde vanaf rand strafschopgebied uit, maar zijn schot eindigde op de lat. Ook in de blessuretijd was het Joey die opnieuw de lat raakte. Zo eindigde de wedstrijd in een 4-1 stand en konden er weer 3 punten aan het totaal worden toegevoegd.