2-5
14 november, 00:00
Dommelen E1 logo
PSV E1 logo

Onder herfstachtige omstandigheden wordt vandaag de wedstrijd tegen Dommelen gespeeld. Net voor het begin van de wedstrijd begint het licht te regenen en ook de wind zet nog eens aan wat een bladerregen oplevert. Dit komt het toch al zware veld niet ten goede. Toch start PSV sterk en zonder dat er een speler van Dommelen aan de bal komt staat het 0-1. Een mooie breedtepass van Joop rond Jay bekwaam af. Een minuut later weer een actie van Joop maar deze wordt nu op het laatste moment geblokt. Even later is het dan toch weer raak. Joop speelt Arne aan en de 0-2 is een feit en dat al na minder dan 5 minuten. Kat in het bakkie?. Na een minuut of 5 een snelle omschakeling bij Dommelen, waardoor Rico moet ingrijpen en de bal speelt. De scheids ziet hier een overtreding in en van een meter of 20 vliegt de bal bij Pepijn onhoudbaar in de kruising. Dommelen krijgt hierdoor vertrouwen en een minuut later moet Pepijn alles uit de kast halen om de 2-2 te verhinderen. Aan de andere kant krijgt PSV een goede mogelijk nadat Bryan Joop vrij voor de keeper zet. In de 10e minuut weer een goede omschakeling bij Dommelen en een speler kan vrij voor Pepijn inschieten. In eerste instantie red Pepijn nog, in de rebound is hij echter kansloos, 2-2. Dit was nog niet eerder voorgekomen dit seizoen. PSV zet weer aan en neemt de wedstrijd weer in handen. Joop neemt een actie van Arne over en scoort de 3-2. Hierna krijgt PSV nog enkele kansen waaronder een schot van Davy en de rebound hiervan door Joop. Een minuut later een vrije trap van Davy op de lat. Bryan zoekt na een goede verdedigende actie de aanval met Arne maar het schot wordt hier ook net geblokt. In de 20 minuut zet een verre uittrap van Pepijn Joop voor de keeper maar zijn inzet rolt net langs het doel. Daarna zijn er nog twee goede kansen voor Davy en Jay, maar of de keeper staat goed of er zit een been tussen. Russtand 2-3.
    Na rust start PSV weer goed en een goed schot van Davy wordt door de goede keeper van Dommelen onschadelijk gemaakt. Even later vindt Davy weer de keeper of zijn weg. Een doelpunt blijft door goed verdedigen van Dommelen uit en na balverlies van PSV krijgt een speler van Dommelen een goede kans, maar deze vindt Pepijn op zijn weg. In de 10e minuut krijgt Arne na een goede actie een kans, maar ook hij stuit op de keeper. Davy raakt even later de paal en een schot van Bryan wordt door de keeper gepakt. Het duurt tot 10 minuten voor tijd dat de marge op 2 gezet wordt. Een bekeken bal van Bryan verdwijnt over de keeper in de lange hoek. Een minuut later zet Koen met een bekeken pass Joop voor de keeper maar deze staat weer in de weg. Ook Dommelen krijgt nog een kans na een uitval. Het is echter PSV dat een paar minuten voor tijd de zege veilig stelt door een treffer van Arne, 5-2.