2-6
14 november, 00:00
DBS F1 logo
PSV F2 logo

Zonder dat de technische staf er veel bekendheid aan had gegeven stond vandaag toch wel een bijzondere wedstrijd op het programma. Bij winst zou namelijk dit het eerste team van heel PSV zijn die kampioen werd. Dat de boys hiervan toch wel op de hoogte leken te zijn, bleek in het begin van de wedstrijd, want er werd toch wel wat nerveus begonnen.
    Nadat DBS in de 1e minuut al een kans had gemist was het in de 4e minuut wel raak. Joël K was kansloos bij een schot van de tegenpartij. Drie minuten later voorkwam Shurandy met een geweldige sliding dat de tegenstander opnieuw alleen kon oprukken naar het doel. Maar amper 1 minuut later kon hij niet verhinderen dat het toch 2-0 werd. Eenmaal wakker moesten de jongens laten zien dat ze niet alleen kunnen voetballen maar dat ze ook veerkracht hebben. In de 12e minuut volgde de aansluitingstreffer, met een fantastische pass zette Dani, Damian vrij voor doel die knap afmaakte
    2-1. Gelukkig bleek dat ze de weg naar voor weer gevonden hadden, nadat Jochem de bovenkant van de lat raakte en Dani snoeihard de onderkant van de lat, stond het even later gelijk. Lars rondde een assist van Damian zeer koelbloedig af 2-2. Achterin was het nog steeds oppassen, maar werden er niet veel kansen meer weggegeven. Op slag van rust kwam PSV dan toch op voorsprong. Een schot van Jamie belandde eerst nog op de lat, waarna Damian de bal bij de vrijstaande Niels bezorgde, die geen moeite had te scoren, 2-3 en rust.

Waarschijnlijk door inspirerende woorden van trainer Mart werd er meteen na rust meer druk gezet. Wat al snel tot een doelpunt leidde. 2 minuten was de tweede helft onderweg toen Jamie de bal bij Lars bezorgde, die met werkelijk een wereld pass Damian bereikte. Zoals gebruikelijk wist Damian hier wel raad mee, 4-2. DBS kwam er nog een aantal keer gevaarlijk uit, maar telkens stonden onze verdedigers Shurandy en Niels op de juiste plaats en anders was daar altijd Joël K nog, die een aantal keren zeer goed redde. Halverwege de tweede helft volgde de beslissing. Jochem legde aan voor een corner en bezorgde de bal bij Jamie, die de bal goed onder controle bracht en netjes de 2-5 binnen schoot. Er werd nog één keer gescoord Jochem kwam goed van achteruit op en met een prima pass bereikte hij Shurandy, die niet zelfzuchtig was en Jamie vrij zag staan. Uiteraard verzaakte Jamie niet en bepaalde zo de eindstand op 2-6.

Na 8 gewonnen wedstrijden en met nog 2 wedstrijden voor de boeg werd het kampioenschap behaald. Een geweldig resultaat aangezien de groep pas 3 maanden samen speelt.

Joël K, Victor, Niels, Shurandy, Thijs, Matijs, Yorbe, Jochem, Dani, Lars, Achraf, Quinn, Joël R, Jamie, Damian en Mees. Namens alle ouders; PROFICIAT