6-7
14 september, 00:00
Roda JC U10 C logo
PSV E2 logo

7:15 vertrek richting Kerkrade om de wedstrijd te gaan spelen tegen Roda JC in Kerkrade.
    Dit is zo vroeg dat er weinig spelers waren die al tijd hadden gehad om hun kapsel goed te zetten, dus geen gel vanmorgen, maar slaperige oogjes en wilde kapsels.
    Aangezien de afstand naar Kerkrade voor sommige spelers korter is om rechtstreeks te gaan, vertrokken we maar met 4 spelers, in Kerkrade aankomend waren we compleet, iedereen was al aanwezig.
    Mees had een klein ongelukje gehad op school, waarvan hij een pijnlijke enkel aan had overgehouden, in de w-up bleek Mees toch meer pijn te hebben als hij zelf aangaf, veel spelen zit er voor Mees niet in vandaag.
    Omdat trainer Patrick vandaag verhinderd was, hadden we een goede vervanger in trainer Martin, hij heeft deze jongens het vorige seizoen onder zijn hoede gehad dus weet wat ze kunnen.
    We begonnen voortvarend aan de wedstrijd en lieten meteen zien wat we wilde, binnen 2 minuten had Sven de paal al geraakt, al snel kregen we het moeilijker, we werden wel gevaarlijk maar Roda ook. In de 7e minuut speelde we een bal verkeerd terug, waardoor de spits van Roda alleen voor onze keeper Giovanni kwam, daar wist hij wel raad mee en keken we dus tegen een achterstand aan. In de 10e minuut scoorde Roda uit een Corner de 2-0, in de 13 minuut wist Sven met een schitterde volley de 2-1 te maken, en 2 minuten erna alweer Sven met een afstandsschot
    dus 2-2, hiermee gingen we de 1e rust in.
    Trainer Martin gaf in deze rust aan dat we Roda teveel lieten voetballen en we ze veel te veel ruimte gaven, dit moest veranderen in de rest van de wedstrijd, ook moesten we zorgen dat we zelf meer samen gingen spelen en de passing moest beter. Al met al was trainer Martin niet tevreden.
    Maar meteen in de 2e helft was het al weer raak voor Roda 3-2, dus alles wat er in de rust verteld werd waren we na 1 minuut al weer vergeten.
    Na de lat nog 1 keer geraakt te hebben maakte Sven de aansluittreffer, uit een vrije trap. Seb haalde een keer uit en trof onhoudbaar voor de keeper het netje, dus voor de 1e keer in de wedstrijd hadden we een voorsprong. De wedstrijd kon nu alle kanten uit maar goed keeperswerk aan beide zijde verhinderde dit. Toch wist Sven nog 1 keer te scoren in de 2e helft, dus rusten met een 3-5 voorsprong.
    Ook nu was de trainer niet tevreden, het enige verschil met de 1e heft was dat we iets beter omgingen met de kansen die we kregen, in de derde helft moet het dan gaan gebeuren.
    We begonnen zeer goed aan de 3e helft, we waren feller en zetten veel sneller druk op de tegenstander. Toch wist ondanks dat we nu het betere van het spel hadden Roda te scoren 4-5.
    Al snel maakte Roda een eigen doelpunt zodat we toch een iets ruimere marge kregen. Maar 1 minuut hierna maakte Roda al weer een doelpunt uit een corner, het verschil was dus maar weer 1 doelpunt.
    In de 55e minuut wist Matteo te scoren na een mooie solo, he he weer 2 doelpunten verschil,
    maar zoals elke keer kon Roda ook nu weer binnen 1 minuut scoren en hadden we maar weer 1 goaltje verschil. Maar echt in gevaar kwam de overwinning in de laatste minuten niet meer, de 3 punten gaan mee naar Eindhoven.
    Of het nu aan het weer lag, aan het vroeg opstaan of aan het hebben van geen wisselspeler, we weten het niet, maar echt goed was het vandaag niet. Deze week gaan de boys goed trainen en volgende week weer gewoon opnieuw beginnen. En ja slechte wedstrijden winnen is ook een prestatie op zich.