5-7
14 september, 00:00
Fortuna Sittard U11 logo
PSV E1 logo

Vandaag stond de start van de competitie op het programma met een uitwedstrijd bij Fortuna Sittard. PSV begon voortvarend aan de wedstrijd. Na ruim 5 minuten kon Joey vanaf links op het doel schieten. De keeper blokte het schot, maar Lars stond op de goede plek om af te werken 0-1. Niet lang daarna kon Joey profiteren van een verdedigingsfout en schoot zomaar de 0-2 binnen. Daarna kon Fortuna maar liefst vier keer scoren. Na een klein kwartiertje werd de bal niet goed door onze keeper uitgeschoten. De bal werd onderschept en eenvoudig ingeschoten 1-2. Vijf minuten later werd het 2-2 uit een afstandsschot.

In het tweede gedeelte kwam PSV nauwelijks aan voetballen toe. We konden niet onder de druk uitkomen, waren onrustig en hadden teveel ontzag voor de tegenstander. Na 24 minuten wist Fortuna door onze defensie te breken. De aanvaller van Fortuna werd na een geslaagde passeerbeweging door onze keeper neergelegd. Fortuna kreeg terecht een strafschop en deze werd benut 3-2. Na ruim een half uur werd er door PSV matig uitverdedigd. Hieruit wist Fortuna de 4-2 binnen te schieten.

In het derde gedeelte had de trainer het middenveld anders neergezet. Met Joey voorop in de strijd zou PSV uit de as herrijzen. Kort na het fluitsignaal wist Joey op aangeven van Thijn de 4-3 binnen te schieten. Een paar minuten later gaf Julian een steekpass op Joey die met een geplaatste bal trefzeker de 4-4 binnen schoot. Fortuna was door deze gelijkmaker even aangeslagen. Na een overtreding op Livano gaf de scheidsrechter goed voordeel waardoor Joey een scherpe voorzet kon geven die door Thijn fraai werd afgewerkt 4-5. Na 58 minuten kon Joey weer inschieten uit een voorzet van Chahid 4-6. In de slotminuut kon Fortuna weer scoren uit een afstandsschot 5-6. Kort voor het eindsignaal bepaalde Joey de eindstand na een pass van Julian 5-7.

PSV heeft vandaag een moeilijke wedstrijd gespeeld tegen een goede tegenstander. We moeten in balbezit wat rustiger worden en meer vanuit de eigen taken gaan spelen. Fantastisch zoals jullie in het derde gedeelte de strijd en inzet hebben laten zien. Vandaag verdient gewonnen en complimenten aan iedereen.

0-1 Lars Putters (6)
    0-2 Joey van Casand (11)