0-0
14 september, 00:00
Feyenoord O16 logo
PSV B2 logo

Voor PSV stond deze week de (althans papieren) topper tegen Feyenoord op het programma, dat vorig weekend Ajax nog met 1-2 in Amsterdam wist te verslaan. In Rotterdam werd het geen grootse wedstrijd, waarin de punten uiteindelijk door beide ploegen werden gedeeld.

PSV leek zich aanvankelijk nog te laten beïnvloeden door de rommelige aanloop naar de wedstrijd, die 20 minuten te laat begon doordat het beoogde speelveld op het laatste moment werd afgekeurd zodat moest worden uitgeweken naar het achterin gelegen kunstgrasveld, dat nog speelklaar moest worden gemaakt. De wedstrijd was nog maar een paar minuten oud toen een vrije trap werd weggegeven iets buiten het strafschopgebied, die via de lat over ging. PSV en Feyenoord hielden elkaar daarna echter in evenwicht en creëerden beide een aantal kansen, waarvan de grootste voor rekening van Arnaut Groeneveld kwam. In de blessuretijd van de 1e helft kreeg hij de bal op de rand van het strafschopgebied in bezit nadat daarvoor een overtreding op een PSV-er werd gemaakt, en had hij een volledig vrije doortocht naar de Feyenoordgoal. Een voordeelsituatie uit het boekje maar de scheidsrechter besloot deze alsnog af te fluiten tot ergernis en onbegrip van alles wat bij PSV hoorde.

PSV liet zich echter ook hierdoor niet negatief beïnvloeden en bleef in de 2e helft op zoek naar de openingstreffer. Omdat ook Feyenoord geen genoegen leek te willen nemen met een gelijkspel ontspon zich een open wedstrijd met kansen voor beide ploegen. Het dichtst bij een goal voor PSV kwam Jaëll Huttu, die in de ‘57e minuut vanaf de rand van het strafschopgebied een vallende bal vol op zijn schoen nam en maar rakelings langs de kruising zag scheren. De beste mogelijkheden waren wel voor Feyenoord, dat echter slordig met de kansen omsprong dan wel keeper Mike van de Meulenhof op zijn weg vond, die PSV 10 minuten voor tijd voor een nederlaag behoedde toen hij bij een scrimmage een inzet van een Feyenoorder die vlak voor hem vrij voor de goal opdook fantastisch redde.

Volgende week wacht de B2 de volgende topper om 15:00 uur op de Herdgang tegen Ajax.

Mike van de Meulenhof; Roel van Linschoten - Kaan Tanriver - Tom Scheepers © - Lassane Faye; Jaël Hattu - Dante Rigo - Robin Schoonbrood (’71 Elmo Hertogh); Arnaut Groeneveld - Joey Konings - Karim Bannani (’42 Roy Gielen).

Op de bank niet ingevallen: Stef Tissen; Reno Kochanowski; Juul Respen; Colin Bruisten; Vincent Boldt.

Gele kaart: Joey Konings (bal wegtrappen); Roel van Linschoten (neerhalen tegenstander).