2-2
14 april, 00:00
Sparta Rotterdam A1 logo
PSV A1 logo

Op het sportpark van Sparta, Nieuw Terbregge, waait het altijd en heeft de wind invloed op het spel. Ook vandaag, zij het in mindere mate. We startten goed en na vijf minuten is het Ruben Bentancourt die attent is op het moment dat de keeper van Sparta de bal niet kan vasthouden en hij scoort beheerst de 0 – 1. We hebben de mogelijkheid om de score op te voeren maar het vizier van onze spitsen staat nog niet op scherp. En zo zie je dan weer dat Sparta bij de eerste de beste kans voor onze goal dan ook de 1 – 1 binnenschiet. Met deze stand gaan we de rust in.
    Meteen na de rust, in de 47ste minuut weet Eric Verstappen de spits van scoren af te houden maar de scheidsrechter (die overigens een uitmuntende partij fluit) heeft gezien dat hier iets niet volgens de regels is gegaan en legt de bal op de stip en stuurt Eric met rood naar binnen. Voor een dergelijke overtreding zou op het middenveld geen kaart zijn gegeven. Zeus (die ook al de wedstrijd tegen Sparta B1 even daarvoor al in het doel had gestaan) neemt de plaats van Eric in maar weet de strafschop niet tegen te houden. Maar we laten ons niet van de wijs brengen. En een paar minuten later ligt de bal aan de andere kant op de stip. Ruben Bentancourt weet deze kans onberispelijk te benutten en wij gaan verder om ondanks dat we met tien man spelen toch de wedstrijd naar ons toe te trekken. Er komen nog diverse mogelijkheden, ook voor Sparta, maar er worden geen doelpunten meer gemaakt. Zo houden we dus beiden een punt over aan deze partij en blijven we voorlopig nog op de vierde plek staan. Met nog drie wedstrijden te gaan moet het mogelijk zijn om deze plaats vast te houden.
    Volgende week weer veel succes.

PSV: Eric Verstappen, Dennis Dengering (47 Zeus de la Paz), Riechedly Bazoer (46 Burak Kardes), Jorrit Hendrikx, Wouter Soomer (74 Farshad Noor), Thomas Horsten, Elvio van Overbeek(46 Geraldo Alberto Antonio), Tufan Özbozkurt, Ruben Bentancourt, Mohamed Rayhi, Zakaria Bakkali (69 Anthony van den Hurk).
    Sparta: Ruben Valk, Anas al Shebani (76Yaël Eisden), Daniël Breedijk, Pepijn Looij,m Renzo Roemeratoe, Huseyin Dogan,. Donny Steward, Adnan Bajic, Olaf van der Sande, (67 Anthony Biekman), Mimoun Mahio, Pieter Langedijk.