0-5
14 februari, 00:00
FC Den Bosch C2 logo
PSV C2 logo

Bij afgelasting van deze wedstrijd volgt er voor PSV C2 een alternatief duel: PSV C2 - VVV C2
    PSV C2 is de voorjaarscompetitie uitstekend begonnen, door uit tegen het altijd lastige FC Den Bosch C2 een klinkende 0-5 overwinning te behalen.
    PSV C2 begon op het goed bespeelbare veld gretig aan deze wedstrijd. Door goed positiespel aan PSV-zijde werd steeds de vrije man gevonden. In de tiende minuut rukte Sven van de Kerkhof goed op aan de linkerkant en wist hij met enig fortuin Jorrit Hendrix op de rand van het vijandelijke zestienmetergebied te bereiken. In plaats van de bal aan te nemen draaide Jorrit zich op sublieme wijze in één keer vrij, door de bal direct naar binnen te kappen. De verdedigers en de keeper van FC Den Bosch hadden hier duidelijk geen rekening mee gehouden en stonden allemaal op het verkeerde been. Jorrit kon hierdoor vrij voor de goal rustig afwerken (0-1). Wat een geweldige actie van de, ondanks een pijnlijke rugblessure, zeer sterk spelende aanvoerder van PSV C2!
    In de zeventiende minuut rukte Aron Schnorrenberg op langs de rechterkant van het veld. Hij maakte een ééntweetje met Endy en speelde vervolgens de goed mee opgekomen Rai Vloet aan, die vanaf de rand van het strafschopgebied geen moeite had om de 0-2 te scoren. PSV C2 gaf FC Den Bosch C2 deze mooie voetbalmiddag geen schijn van kans en de wedstrijd was gespeeld toen Endy Opoku Bernadina vlak voor rust na een schitterende aktie, waarbij hij drie Bossenaren wist te verschalken, voor de 0-3 zorgde. Kort hiervoor had Jeroen Meurs met een katachtige reactie een vrije trap van de ‘reus’ van FC Den Bosch ten koste van een corner onschadelijk gemaakt.
    Na de rust ging FC Den Bosch C2 met drie spitsen spelen, waardoor PSV C2 gedurende de eerste tien minuten van de tweede helft werd teruggedrongen op eigen helft. PSV C2 pakte hierna de draad van de eerste helft weer op en de ene na de andere mooie aanval golfde af op het doel van FC Den Bosch C2. Na twintig minuten in de tweede helft speelde Jorrit Hendrix zich goed vrij aan de rechterkant en gaf hij vanaf de achterlijn een strakke voorzet die door Endy Opoku Bernadina, à la Madjer (FC Porto-Bayern München; finale Champions League 1987; 2-1), van achter zijn standbeen tergend langzaam werd binnengetikt (0-4). FC Den Bosch C2 probeerde de eer nog te redden, maar de in de tweede helft voor Jeroen Meurs ingevallen Daan Bollen wist dankzij een uitstekende redding een tegentreffer te voorkomen.
    In de vijfentwintigste minuut van de tweede helft kwam de goed doorgelopen Rai Vloet, na een mooie pass van achteruit van Jordy de Wijs, alleen voor de keeper van FC Den Bosch die hij met een strak schot wederom kansloos liet (0-5).
    Aanstaand weekend is er geen programma voor PSV C2, zodat alle geblesseerden de tijd krijgen te herstellen, waarna er op 28 februari de thuiswedstrijd tegen FC Groningen C2 wordt gespeeld.