14-0
13 augustus, 00:00
PSV F1 logo
Bocholt F1 logo

PSV F1 speelde afgelopen weekend zijn eerste oefenwedstrijd in het nieuwe seizoen 2011-2012. Tegenstander op de Herdgang was het Belgische Bocholt. Al snel bleek dat PSV een paar maatjes te groot was voor de Belgische ploeg, die wel zijn uiterste best deed en erg sportief voetbalde. PSV speelde prima en wisselde mooie individuele acties af met lekkere combinaties. De wedstrijd eindigde dan ook in een 14-0 overwinning voor de mannen van trainer Willem Weijs. De F1 kreeg zo veel mogelijkheden in deze wedstrijd dat het niet mogelijk was om deze allemaal te noteren. In dit verslag daarom een beschrijving van de doelpunten.

De 1-0 komt van de voet van Jesse Giebels die de bal over de keeper heen in de verre hoek schiet. Het wordt 2-0 als een mooie combinatie tussen Gioele Nicolaas en Dylan Tran wordt afgemaakt door Gioele. Niet lang na deze treffer wordt het 3-0 als opnieuw Jesse een actie van Gioele afrondt. Ook de 4-0 wordt gescoord door Jesse die attent reageert bij een corner. Met zijn vierde doelpunt zorgt Jesse ook voor 5-0: hij onderschept de bal als de keeper wil uitverdedigen en schuift de bal in het lege doel. De 6-0 wordt gescoord door Dylan die een mooie individuele actie zelf afmaakt. Dan is Jesse weer aan de beurt. Hij maakt 7-0 uit een voorzet van D’Leanu Arts, die met een schot in de kruising zelf voor de 8-0 tekent. Met 8-0 gaan de ploegen rusten. Een veel sterker PSV dus, dat nog veel meer had kunnen scoren als een aantal schoten van onder andere Tim van Riel en Joey van Casand niet net naast of over waren gegaan. Bocholt kreeg nauwelijks een kans omdat de verdedigers geen muisje doorlieten. En als de Belgen al een keer doorkwamen dan stond keeper Luuk Smolenaars op zijn post.

Na rust komt PSV al snel op 9-0 als Gioele goed voorbereidend werk van Tim bekwaam afrondt. Dan lijkt Bocholt iets beter in de wedstrijd te komen en blijft de teller enige tijd op 9 staan. Maar een minuutje of 10 na rust besluit PSV de score toch nog wat hoger op te voeren. De dubbele cijfers worden gehaald als Dylan doorbreekt over rechts en Jesse zijn voorzet in het doel glijdt: 10-0. Vervolgens pegelt Gioele, opnieuw op aangeven van Tim, de 11-0 in de bovenhoek. De 12-0 is een heerlijk afstandschot van Joey dat vanaf links in de bovenhoek zeilt. En na een fout in de Belgische verdediging is het Dylan die profiteert en 13-0 scoort. Het laatste doelpunt is een mooie: een lekkere combinatie over de breedte van het veld via Gioele en Dylan eindigt bij Jesse die met zijn zevende treffer de 14-0 eindstand op het scorebord zet. Kort voor tijd scoort Bocholt nog bijna de eretreffer, maar Luuk staat dat niet toe omdat hij zijn doel schoon wil houden. Het wordt dus 14-0 voor PSV na een wedstrijd waar in ieder geval het PSV-publiek van heeft genoten.