1-8
13 mei, 00:00
Unitas '59 E1 logo
PSV E2 logo

In deze allerlaatste wedstrijd van de competitie trad PSV aan op de groene mat van Unitas, één van de grootste amateurvoetbalclubs uit Eindhoven. De heenwedstrijd werd destijds slechts met 6-0 gewonnen. Zou trainer Twan Scheepers zijn manschappen in stelling hebben kunnen brengen, met de nog verse gedachten van de moeizaam scorende 50 minuten van gisteren, het feit dat het kampioenschap al binnen is, maar ook dat we slechts vier doelpunten verwijderd zijn van het magische getal?
    Niets bleek minder waar. PSV begon uiterst geconcentreerd en verbeten aan de wedstrijd. De kansen waren wederom ontelbaar. In de eerste minuut schoot Jordan op bovenkant lat en ook Cody evenaarde dat enkele minuten later. Het team van Scheepers draaide weer als een tierelier, zowel aanvallend als verdedigend. Toch stond het na vijftien minuten spelen nog steeds 0-0. Kansen te over, maar ze werden niet omgezet in doelpunten. De in groten getale aanwezige Unitas fans, lieten zich niet onbetuigd en moedigden de steeds vaker opkomende aanvallers aan. PSV liet zich echter totaal niet van de wijs brengen. Lars J. verwerkte een pass van Ruud tot een hard schot op goal. Uit de daarna ontstane scrimmage scoorde Cody het eerste doelpunt. Dan is de beer los en volgt een scoreverloop wat we al vaker meegemaakt hebben. Ongeveer om de vijf minuten wordt er gescoord, op fraaie en formidabele wijze. Het voorwerk voor het tweede doelpunt is van Cody. Met zijn slalombewegingen trok hij drie spelers naar zich toe om vervolgens goed getimed op Ruud te passen die in vrijstaande en scorende positie stond. Lars J. verzorgde de assist van het derde doelpunt, dat Cody vanuit een draai in de netten werkte. Krap voor rust kreeg Unitas nog een schotkans, maar doordat Pepijn correct uitliep, ging het schot voorlangs.
    Na rust bekwaamde Armando zich verder in zijn krullende vrije trap. De bal ging zeer scherp richting goal, maar de keeper bokste hem weg. Het was Robin die profiteerde van de rebound en de teller liet oplopen naar het wonderbaarlijke 250!
    Ook de 0-5 mag er wezen. Jordan dolde zijn verdediger met enkele schaarbewegingen en een steekpass op Ruud, die wederom goed positioneerde en vlekkeloos binnenschoot.
    Op bladzijde 14 van het befaamde boekje staat nummer 6 van deze wedstrijd. Jordan nam de bal mee tot aan de achterlijn, keek goed naar vrijstaande medespelers en vond Robin die de bal in één keer op de slof nam. Kassa! Zelfs nadat het 252ste doelpunt was gescoord, zwakte de aanmoediging van trainer Twan niet af. De jongens anticipeerden volop. Eerst verzilverde Cody een één-tweetje met Ruud en daarna nam Robin de bal aan om strak in de kruising ‘lekker’ te scoren.
    Omdat PSV de wedstrijd steeds meer naar haar hand zette, kwam er af en toe een counteruitbraak van Unitas. Lars J. en Lars D. deden goede zaken en ook Pepijn blokte met zijn voet en al botsend op de tegenstander. Toch wist Unitas het verzet één keer te breken en de eer te redden.
    Dan het einde van de wedstrijd. Dat behoeft een aparte alinea. Pepijn werd door Twan gecoacht om mee naar voren te gaan op de corner van Cody. Toen die weggetikt werd door Unitas, gunde de trainer hem nog een kans. Maar Unitas was ons te snel af en counterde richting lege goal. Het was Lars J. die zijn team voor een tweede tegendoelpunt behoedde. Hij snelde over het veld en scheerde de bal net voor het doel weg. Een spectaculair einde van een heerlijk voetbalseizoen. Als helden werden de spelers, trainer en begeleiders van het veld geapplaudisseerd. PSV gaf in deze laatste wedstrijd de toeschouwers wat ze verdienen. Ze toonden zich een oppermachtig team, dat geweldig speelt en de club PSV wellicht een glorieuze toekomst voorschotelt…