2-3
13 mei, 00:00
PSV E1 logo
Willem II E1 logo

De laatste wedstrijd van het seizoen voor het kampioensteam PSV E1. De wedstrijden na het behalen van een kampioenschap zijn niet gemakkelijk om scherp aan de start te verschijnen. En nu heeft de E1 dit jaar sowieso regelmatig dat het tweede deel van de wedstrijd gecorrigeerd moet worden, wat er in de eerste helft was blijven liggen. Herinnner nog maar de heroïsche wedstrijd tegen De Spartaan waar een 4-1 achterstand bij rust, omgezet werd in een 5-4 overwinning.

Sterker nog, het begint op te vallen dat de aanhangers van de E1 ook pas in de tweede helft tot leven komen. In die tweede helft levert PSV het vuurwerk waar het publiek voor komt. Een behoorlijk deel van het PSV-publiek had vandaag de eerste helft ook gemist; laten ze die helft nu dan al voor wat het is? Nee, zo erg is het nu ook weer niet: de oorzaak was gewoon dat de wedstrijd een half uur eerder was begonnen; niet om 18.30 uur maar om 18.00 uur.

Het uitstekend spelende Willem II is de eerste helft gewoon sterker, en de E1 te mat. Met de rust een 3-0 achterstand door uitstekende doelpunten, en dat het er maar drie bleven was eigenlijk nog een meevaller.

Rust. Dit zou toch wel erg lastig gaan worden. Willem II heeft een heel leuk voetballende ploeg die ik in de competitie nog wel een paar plaatsen hoger had ingeschat. In de tweede helft hebben de jongens zich inmiddels opgeladen, en wordt de inhaalrace ingezet. Willem II blijft gevaarlijk op de counter, maar moet toch in de loop van de helft meer en meer terug.

Het is Baggio die als het echt moet, er altijd staat. Vanuit een mooie solo een hard schot op de keeper die de bal moet loslaten en Roland is er, als de echte spits die hij is, goed bij en tikt in, 3-1. De 3-2 valt vrij snel na een actie van Hus die weer Roland in staat stelt om te scoren. Met nog flink wat minuten te gaan, hebben we alle hoop.

Maar dan stokt de productie toch. De kansen blijven wel komen en rijgen zich aaneen. Het is vooral James die zich enorm inzet en uit alle hoeken en gaten op goal schiet maar de uitstekende Willem II keeper weet elke keer met kunst en vliegwerk de ballen te keren. Ook de lat moet nog een keer hulp brengen op een schot van James. PSV trekt naar voren, en dan is het vaak achterin opletten en dat doen de jongens ook. Baggio, Luc, Steven en Arne zijn scherp achterin en geven weinig meer weg.

Tot slot nog een uitstekende rush van James naar de achterlijn, een strakke voorzet op Roland maar die is wat verrast door de snelheid van deze bal en weet het doel niet te vinden. Zo blijft het 3-2 voor Willem II.

Met de toernooien in aantocht is het voor de ploeg nog een mooie uitdaging om de E1-motor direct bij het begin van de wedstrijd te starten, een toernooi-wedstrijd is al afgelopen voor je goed en wel door hebt dat hij begonnen is ...