2-11
13 april, 00:00
Wilhelmina Boys E1 logo
PSV E1 logo

Vandaag stond voor PSV de kampioenswedstrijd op het programma. De spelers waren op de reis naar Best behoorlijk hyper, maar hadden veel vertrouwen in een goede afloop. De opdracht was om de concentratie tot de laatste minuut vast te houden en te spelen zoals we de laatste weken gedaan hebben. Dit is de wedstrijd waar we naar toe geleefd hebben.

PSV begon de wedstrijd sterk door de tegenstander op eigen helft vast te zetten. Na 5 minuten kon Joep op links doorbreken en gaf de bal panklaar op Mats die vrij kon intikken
    0-1. Niet veel later werd het gelijk uit een goed uitgevoerde counter 1-1. Na 12 minuten gaf Martijn een voorzet vanaf rechts maar de bal ging zomaar het doel in 1-2. Kort daarna ging Tim alleen op avontuur en hij schoot raak met een afstandsschot 1-3. Een paar minuten later was er een solo van Dylan die met kappen, draaien en een hard schot de keeper kansloos liet 1-4. Daarna werd het 2-4 uit een onterecht gegeven strafschop. Op slag van rust werd het
    2-5 door een treffer van Mats die op een assist van Dylan kon inschieten. In de slotminuut van de 1e helft gaf Dylan met de buitenkant van zijn rechter een splijtpass op Martijn die vervolgens Joep inspeelde. Oog in oog met de keeper wist Joep deze uitgespeelde mogelijkheid te benutten met een geplaatst schot 2-6.

Ruststand 2 - 6.

Ook na rust was PSV de betere ploeg en werd de wedstrijd op de helft van de tegenstander gespeeld. Op aangeven van Gioele wist Joep weer te scoren 2-7. Daarna was de beurt weer aan Mats die een geblokt schot van afstand toch het doel inschoot 2-8. Uit een hoekschop van Gioele wist Dylan met een direct genomen trap de bal in het doel te schieten 2-9. Kort voor tijd wist Tim uit een solo van afstand raak te schieten 2-10. In de laatste minuut bepaalde Joep de eindstand op aangeven van Gioele 2-11.

PSV heeft vandaag wederom verdiend gewonnen. Jullie hebben de opdrachten van de trainers goed uitgevoerd en met het resultaat van vandaag terecht kampioen geworden. Klasse gedaan, gefeliciteerd met de titel en complimenten aan iedereen.

0-1 Mats Walder (5)