9-2
13 maart, 00:00
PSV E1 logo
Wilhelmina Boys E1 logo

Vandaag stond er voor de E1 een oefenwedstrijd op het programma. De tegenstander was Wilhelmina Boys uit Best. De bezoekers schoten uit de startblokken, wat direct een tweetal gevaarlijke kansen opleverden. Het vizier stond (nog) niet op scherp of Pepijn lag goed in de weg. Het enige wapenfeit wat de thuisclub er tegenover kon stellen was een aanval over links via Niels en Davy, die met een fraaie voorzet Benjamin vond. Zijn inzet kon echter gekeerd worden door de doelman. In de derde minuut kwamen de bezoekers er opnieuw dreigend uit, wat een corner tot gevolg had. Een prima genomen hoekschop werd uiteindelijk door één van de spelers van Wilhelmina Boys in het doel gewerkt (0-1). Dit was voor onze jongens het sein om er nog een tandje bij te schakelen. Een goede inspeelbal van Jay op Niels leidde de gelijkmaker in. Met zevenmijlslaarzen stak hij het veld over en op het juiste moment vond hij Arne, die uit de draai de 1-1 scoorde. Kort daarop viel er weer een mooie aanval te noteren. Nu was het de beurt aan de rechterkant, Jay liet z’n directe tegenstander de hielen zien en met een afgemeten voorzet bereikte hij Benjamin. De paal voorkwam een tweede treffer. Een tweede doelpunt hing in de lucht, zo was Ronald er dichtbij met een kopbal uit een corner van Niels. Niet veel later viel dan toch het doelpunt. Na een fraaie actie van Ronald, was het wederom Arne die goed was vrijgelopen en de 2-1 scoorde. Ook bij de 3-1 ging een mooie individuele actie van Sem aan vooraf en was het uiteindelijk Ronald die het laatste zetje gaf. Op slag van rust mocht Davy nog aanleggen voor een vrije trap. Zijn inzet scheerde de lat. Na rust raakten onze gasten uit Best langzaam maar zeker wat vermoeid en de thuisclub wist daar optimaal gebruik van te maken. Na een half uur spelen draaide Sem goed weg bij z’n tegenstander en vond aan de linkerkant van het veld Davy, Vanuit een onmogelijk hoek wist hij de bal schitterend in de verste kruising te plaatsen (4-1). Nadat een actie van Sem net naast het doel ging en een inzet van Arne (na goed voorbereidend werk van Jay) door de keeper werd gekeerd, was het toch weer Wilhelmina Boys die iets terug wist te doen na een snelle counter (4-2). De marge werd snel weer op drie gebracht. Nu was het Rico die goed voor z’n man kwam en met grote passen het veld over stak. En na een snel opgezette één-twee met Arne, wist hij voor de derde wedstrijd op rij te scoren (5-2). In de laatste acht minuten van de wedstrijd werd de score nog flink opgevoerd. Eerst kopte Ronald een mooie voorzet van Jay binnen bij de tweede paal (6-2). Daarna wist ook diezelfde Jay z’n doelpunt mee te pikken na wederom een goede steekpass van Arne (7-2). Na een korte corner tussen Jay en Ronald was het Ronald die z’n derde van de morgen binnenschoot (8-2). Bij het laatste doelpunt van de wedstrijd had Pepijn een groot aandeel. Met een op maat getrapte spelhervatting vond hij Arne, die de bal verlengde op Benjamin. Met een knalhard schot in de korte hoek bracht hij de eindstand van 9-2 op het scorebord. Hoewel er nog met man en macht of zoek werd gegaan naar het tiende doelpunt viel die in de laatste twee minuten niet meer.