12-1
12 december, 00:00
PSV E2 logo
ESV E1 logo

Na twee weken niet gespeeld te hebben stond de E2 vandaag weer eens aan de aftrap en wel tegen plaatsgenoot ESV. De uitwedstrijd was de eerste wedstrijd van het seizoen en toen werd er met 4-0 gewonnen. Vandaag was echter de eerste goede kans voor ESV, echter Pepijn stond op de juiste plek. Het was in de beginfase zoeken voor PSV en doordat men vaak te ver van de tegenstander afstond, kreeg ESV zelfs een tweede kans. Ook deze keer was de afwerking te zwak en kon Pepijn simpel ingrijpen. Het werd tijd voor actie en die kwam er dan ook. Sem, die vandaag aanvoerder was gaf zelf het goede voorbeeld en zoekt na een goede actie de combinatie met Davy en loopt zelf door naar de goal. Echter hij komt net iets te kort om goed te kunnen afwerken. Ook ESV zet weer een aanval op, maar het schot komt bij Pepijn in de handen. Direct na de spelhervatting komt Arne in balbezit en vindt Davy. Deze bedenkt zich niet lang en schiet de bal via binnenkant kruising binnen 1-0. Deze treffer doet PSV goed, want vanaf dat moment worden de zaken energieker opgepakt. Uit een mooie aanval via Davy schiet Arne net naast. Het duurt toch nog tot de 12e minuut voordat de 2-0 op het scorebord komt. Na een mooie combinatie tussen Sem en Davy wordt Arne gevonden die op doel afwerkt, waarna Davy nog een laatste tikje geeft. Even later een typisch Joey schot op de paal. ESV komt er niet meer aan te pas en een minuut later is het Davy die na een goede actie geblokt wordt, maar Sem die attent reageert neemt over en schuift beheerst de 3-0 binnen. Vanaf nu gaat het snel. Een hoekschop van Joey komt achterin bij Arne. Die neemt de bal fraai aan en schiet met links binnen. Waar in het begin van het seizoen nog wel eens kansen bleven liggen, is men vandaag erg effectief. Even later weer een goede actie van Sem, die Arne bereikt maar zijn schot gaat nu over. Net voor rust een mooie aanval van achteruit. Rico opent op Joey, die tussen twee spelers doorsnelt en Jay aan de rechterkant vindt. Zijn voorzet werkt Greg als een echte spits binnen. 5-0 is ook de ruststand.
    De eerste kans na rust is voor Davy, die zich zelf goed vrijspeelt. Echter zijn lob mist de precisie. Het duurt echter niet lang voordat het 6-0 wordt. Jay vindt na een knappe rush aan de rechterkant Sem die beheerst scoort. Even later is Sem de winnaar in een duel op het middenveld en ziet Greg die alleen voor de keeper de 7-0 maakt. De weerstand van ESV is nu helemaal weg en na een goede combinatie met Sem maakt Greg de 8-0. Zo zijn er nog diverse mooie acties en combinaties. Zo raken Joey en Davy nog een keer het aluminium. Het wordt uiteindelijk 12-1 in een wedstrijd, die eigenlijk geen wedstrijd ( buiten de eerste 10 minuten ) meer is. Sem scoort de 9-0 na een hoekschop van Davy, waarna ESV iets terug kan doen. Arne zorgt voor de 10-1 op aangave van Jay, na een tip-top van Joey. De 11-1, een typische Davy goal afgewerkt met een lob uit stand. De 12-1 valt na een schitterende actie van Davy en via Sem mag Greg de laatste treffer binnen tikken.

Vandaag een wedstrijd waarbij genoeg mooie acties, combinaties en doelpunten te bewonderen waren, maar waarbij na de rust niet echt meer tegenstand geboden werd.