1-5
12 november, 00:00
MVV C1 logo
PSV C1 logo

Om 10.30u stond voor de C1 de uitwedstrijd bij MVV gepland. Eerder werd hier met 1-7 gewonnen in het bekertoernooi, maar van onderschatting was geen enkele sprake.
    Na een korte vertraging vanwege een niet aangekondigde wegopbreking bij de Geusselt, werd op tijd afgetrapt in de volgende basisopstelling; Yannick (A) op doel, Gokhan, Maarten, Taoufic en Philippe in de verdediging, Sam, Kenneth en Yentl op het middenveld, en Youandi, Martijn en Steven in de voorhoede.

De wedstrijd begon voortvarend en halverwege de 1e helft kwam dit ook in de score tot uitdrukking, in de 20e minuut werd Martijn weggestoken door Steven en rondde keurig af, 0-1. Hiervoor werden al enkele kansen vakkundig om zeep geholpen. Na de goal ging PSV C1 echter vrolijk door en het was de opkomende Taoufic die vanaf een meter of 20 hard met links binnenknalde na een mooie individuele actie. 0-2. Dit was tevens de ruststand omdat dezelfde Taoufic een minuut na zijn goal een goede kans op 0-3 mistte.

In de rust was iedereen het erover eens dat de tussenstand dik verdiend was en we onszelf nog meer moesten belonen in de vorm van goals. Echter, het tegenovergestelde gebeurde en in de 5e minuut na rust kwam MVV terug op 1-2, na een onoplettende verdedigingsfout. Een vrije trap vanaf rand middencirkel kon door een Limburger binnengekopt worden, waardoor zij door onze eigen fout terug in de wedstrijd konden komen.

Gelukkig bleef het hierbij en reeg PSV de kansen aaneen, een knal van Sam eindigde op de lat, alleen moesten de rood-witten tot de 64e minuut wachten toen de voor Youandi ingevallen Vincent de stand op 1-3 wist te brengen. Een echte spitsengoal, met rechts aannemen en met links afwerken in het dak van het doel. Hierna ging het weer hard en liep PSV uit naar 1-4 toen Kenneth een terecht gegeven penalty binnenschoot. Taoufic werd namelijk in de 16 meter in de rug gelopen.

De eindstand werd bepaald op 1-5 door de tweede goal van Martijn in de 69e minuut. Na een vlot lopende aanval over links, na goed werk van Ward en Steven kon hij bij de 2e paal scoren. Hierna blies de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en doet PSV C1 weer goede zaken op de ranglijst. Nu 4 puntjes achter op de koploper en volgende week komt de nummer 5 op bezoek op de Herdgang, VVV-Helm.Sport C1.

Pechvogel Kevin brak zijn vinger op de training vorige week, en bij deze alvast heel veel succes met je operatie en herstel en hopelijk kun je snel weer aansluiten bij de groep!