12 oktober, 15:30
PEC Zwolle JO16-1 logo
PSV O16 logo

PSV grijpt naast gelijkspel in Zwolle

Wat PSV eerder deze week wel lukte in de doordeweekse competitiewedstrijd tegen FC Twente, een schier onoverbrugbare 0-4 ruststand knap rechtgetrokken tot 4-4, lukte afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle niet. Ook nu werd een matige eerste helft afgewisseld door een prima tweede, echter PSV slaagde er nu niet in om de 1-0 voorsprong die Zwolle kort voor rust nam, weg te poetsen.

Zwolle speelde beter dan PSV in de eerste helft en onderstreepte dat al na tien minuten toen een goede aanval bijna werd bekroond met de openingstreffer die echter door de lat werd verijdeld. PSV oogde wat mat, misschien door het late tijdstip dat in Zwolle werd afgetrapt, hoewel de snelle aanvallers zoals altijd toch gevaar wisten te creëren. Met name centrale spits Jaivy werd gevaarlijk uit een individuele actie die echter in het zijnet eindigde, en in de 34e minuut uit een snelle aanval waarbij Ruben de bal strak voor de goal legde op de inlopende spits die de bal echter hard naast schoot. Een paar minuten voor het rustsignaal en daarmee op een psychologisch belangrijk moment verzilverde Zwolle een van de kansen die het voor rust kreeg en werkte het de bal van dichtbij achter Kjell, 1-0.

Gezien het spelbeeld geen vertekende weergave van de verhoudingen, maar daar was ook alles mee gezegd. PSV kwam scherp de kleedkamer uit en pakte Zwolle direct bij de strot, die het eigenlijk tot de 80e minuut ook niet meer losliet. PSV drukte Zwolle van begin af aan achteruit, zette volle druk, ging agressief de duels aan en creëerde een aantal goede kansen op de gelijkmaker. Een totaal ander spelbeeld derhalve net zoals in de wedstrijd eerder deze week. PSV kon op basis van de tweede helft tenminste aanspraak maken op de gelijkmaker en kreeg daarvoor ook een paar uitstekende mogelijkheden. Met name invaller Shi-jon had tot twee maal toe de 1-1 op zijn schoen. In de 73e minuut werd hij op snelheid het strafschopgebied in gestuurd en dook hij plots alleen voor de keeper op, die echter goed getimed uitkwam en de inzet van Shi-jon redde. In de blessuretijd probeerde hij het bovendien nog een keer van afstand met een vliegend schot, dat via de bovenkant van de lat in de tribunes verdween. PSV slaagde er ondanks de gewijzigde verhoudingen in de tweede helft niet in om te scoren en kan zichzelf daar een verwijt van maken. Het getoonde spel na rust geeft evenwel het nodige vertrouwen voor de komende wedstrijden.

PSV speelt volgende week zaterdag om 12:30 uur thuis tegen Vitesse.