12 oktober, 00:00
Roda JC U10 B logo
PSV E2 logo

Vandaag moesten we weer de reis naar Roda JC maken. Ik denk dat we op het einde van het seizoen de weg wel zullen weten?
    We beginnen heel goed aan de wedstrijd, binnen 30 krijt Niek de bal al tegen de lat. We zijn fel spelen goed samen, het resultaat van dit goed spel wordt dan ook terecht beloond na 5 minuten, Julian begint op het middenveld aan een solo, passeert enkele tegenstanders en schiet de bal dan binnen via de onderkant van de lat 0-1.
    Na 8 minuten moest de keeper van Roda geblesseerd uitvallen, maar de veldspeler die nu ging keepen was ook van zeer goede kwaliteit, hij stond ons in ieder geval enkele keren flink in de weg.
    De 1e helft hebben we goed gespeeld alleen zijn we vergeten de score te verhogen. De ruststand 0-1 in het voordeel van PSV.

In de 2e helft had Roda de reservekeeper van de E1 gehaald, en zo konden ze weer compleet beginnen. Het spel van PSV werd in de 2e helft minder en Roda hanteerde vaak de lange bal, hier hadden onze boys heel veel moeite mee. Door de hele snelle voortzetting van Roda kwamen we enkele keren in de problemen, Roda wist dan ook in het 2e gedeelte 3 keer te scoren en PSV bleef net als in het 1e gedeelte de kansen missen, en ook de keeper van Roda keepte een wereldpartij.
    Dus 2e ruststand 3-1.

Vorige week in Helmond wisten we ook in het laatste gedeelte van de wedstrijd nog terug te komen, volgens de trainer moeste dat ook vandaag lukken, voetballend waren we beter alleen de bal moet er wel in. We hebben vol de druk op het doel van Roda maar de Limburgers weten van geen wijken. Totdat in de 55e minuut Julian een bal vanaf de zijkant in 1 keer tegen het netje aantrapt. Nu nog 5 minuten vol te gaan, er is vanaf dat moment van alles mogelijk kan Roda via een uitval nog scoren of is het toch PSV die scoort. Voor ons gelukkig het laatste in de 58 minuut weet Niek te scoren, vanwege de spanning weet ik zelfs niet meer hoe het is gegaan, dit moet ik jullie helaas verschuldigd blijven, of komen kijken natuurlijk. Nadat de goed fluitende scheidsrechter had afgefloten was de conclusie heel simpel, blij met het puntje maar als we de kansen benutten had er meer in gezeten.

Nu gaan de boys genieten van een welverdiende vakantie, kunnen kleine pijntjes verdwijnen en zijn ze weer klaar voor de start voor de volgende serie wedstrijden. Op 26 oktober spelen we thuis tegen Roda JC (A) voor diegene die op een zaterdag morgen niets te doen heeft spektakel gegarandeerd.