Vitesse O16 logo

’11 1-0 Karim Bannani
    ’62 1-1 (pen.)
    ’68 2-1 Matthias Verreth

Ondanks een zeer pover optreden wist de B2 zaterdag alle punten in Eindhoven te houden. Door 2 momenten goede momenten en het feit dat Vitesse een penalty nodig had om tot scoren te kunnen komen werden ook de gasten uit Arnhem aan de zegekar gebonden.

PSV speelde een zwakke 1e helft waarin Vitesse letterlijk alle ruimte werd gelaten om te voetballen. Hoewel de Arnhemmers daardoor wat verzorgder ogend veldspel hadden dan PSV, ontbrak het aan echte daadkracht voorin en kwamen zij slechts tot 1 echt goede mogelijkheid in de 30e minuut, toen een aanvaller in het strafschopgebied naar binnen kapte en hard inschoot maar keeper Kevin Doré op zijn weg vond, die een van zijn eerste wedstrijden speelde na zijn langdurige revalidatie. Karim Bannani had PSV daarvoor al op een 1-0 voorsprong gezet, toen hij een indraaiende vrije trap van Jaëll Hattu prima met het hoofd verlengde en buiten bereik van de Vitesse-doelman in de goal liet verdwijnen.

De 2e helft begon miraculeus toen de scheidsrechter in de 2e minuut een overtreding van PSV door zijn gebaren aanvankelijk leek te bestraffen met een penalty, maar de bal uiteindelijk net buiten het Eindhovens stafschopgebied neerlegde. Uit de vrije trap die volgde kwam verder niets voort. 20 minuten later kende de scheidsrechter Vitesse alsnog een penalty toe toen een aanvaller door een Eindhovense verdediger onreglementair werd gevloerd. De strafschop werd verzilverd zodat Vitesse ruim een kwartier voor tijd alsnog de bevochten gelijkmaker scoorde. Waar je zou verwachten dat beide ploegen met die stand wel zouden kunnen leven ontstond niettemin een hectische slotfase waarin ook Vitesse nog kansen kreeg maar spits Matthias Verreth uiteindelijk de winnende treffer voor PSV maakte. Met een klassieke lange bal stuurde Kevin Doré de spits richting het Arnhemse doel, waar hij na een self-assist alleen voor de keeper opdook en die met een beheerst geplaatste bal in de linkerhoek kansloos liet. Kortom een prima resultaat ondanks een wedstrijd die het aankijken nauwelijks waard was en maar snel moet worden vergeten.

Kort voor de beslissende goal viel aanvoerder Tom Scheepers uit met een naar het zich liet aanzien mogelijk ernstige knieblessure. De B2 en staf willen Tom hierbij veel beterschap en een goed herstel toewensen.

Kevin Doré; Tom Scheepers © (’67 Vincent Boldt)- Kaan Tanriver - Roy Gielen - Lassane Faye; Jaëll Hattu - Arnaut Groeneveld -Vincent Boogaerts; Elmo Hertogh - Matthias Verreth - Karim Bannani (’77 Roel Cornelissen).

Op de bank niet ingevallen: Arne Lekens; Juul Respen; Colin Bruisten.
    Gele kaart: Roy Gielen; Kaan Tanriver.