0-4
12 september, 00:00
Roda JC O14 logo

In deze eerste competitiewedstrijd van het seizoen had PSV in de derde minuut al een mogelijkheid om op voorsprong te komen. Het schot raakte vol de paal maar leidde niet tot een doelpunt. PSV speelde in het eerste deel van de wedstrijd ongeconcentreerd en maakte daardoor de verkeerde keuzes en leed onnodig balverlies. PSV creƫerde nauwelijks kansen en moest alert zijn dat een sporadische uitval van de thuisclub niet tot een tegendoelpunt zou leiden. In de 27e minuut van de wedstrijd kon PSV de eerste goede aanval aantekenen, een aanval die werd opgezet door Thomas. Zijn pass op Jeremy werd door hem goed voorgezet en Ian tikte de bal binnen, 0-1. Na deze goal ging PSV beter voetballen maar dit leidde in de eerste helft niet meer tot een echte doelkans.

PSV zette in de tweede helft de lijn van de laatste tien minuten van de eerste helft door. PSV was sterker en Roda JC werd in de verdediging gedrongen. In de 44e minuut leverde dit een doelpunt op na een diepe bal van Heritier op Jayden. De voorzet van Jayden werd wederom door Ian ingetikt, 0-2. Het verzet van de thuisclub was nu gebroken en PSV speelde een gewonnen wedstrijd. PSV combineerde beter en nu werden wel de juiste keuzes gemaakt. In de 58e minuut wist PSV weer het net te vinden. Een aanval van PSV werd in eerste instantie nog afgeslagen maar Ian reageerde alert en schoot de 0-3 binnen. In de laatste tien minuten van de wedstrijd had PSV nog diverse mogelijkheden om de score uit te breiden. Alleen Joost wist nog de keeper te passeren met een afstandsschot van buiten het strafschopgebied. Hij zette daarmee de eindstand van 0-4 op het scorebord.

Verhoeven (Strijbosch), Cox, Lonwijk (Verschut), Matuta La Nkenda Nosa, Van der Burgt (Bora Deyonge), De Schutter, N. Munsters (Clabbers), Maatsen, Antonisse (J. Munsters), Tielemans, Braaf.