7-0
12 september, 00:00
PSV E1 logo
De Valk E1 logo

Vandaag stond de eerste competitie wedstrijd tegen “De Valk E 1 “ ( oude bekende van Joey) op het programma. De wedstrijd was begonnen en meteen was duidelijk dat de tegenstander zich niet het kaas van het brood liet eten. Maar toch was het PSV die de touwtjes in handen had met voor de neutrale toeschouwer gezien een flitsend combinatie spel. En kon ik meteen de eerste kans van de wedstrijd op naam zetten van Tijn, hierbij werd de keeper van de Valk meteen op de proef gesteld door een mooie actie van achter en vervolgd met een geplaatst schot. Toch kwam de Valk met een tegenaanval in de 4de minuut maar onze betrouwbare sluitpost genaamd Kyan wist de actie subliem te pareren. Begin van de 5de minuut moesten onze jongens even schrikken met het feit dat Yassine geblesseerd het veld moest verlaten. Gelukkig kon hij zich na enkele minuten weer beschikbaar stellen voor het vervolg van deze partij. Hij was in goeie handen van onze verzorger, dikke pluim voor deze persoon. Verder speelde de valk heerlijk mee en kon stand houden tot de 8ste minuut , Bryan veroverde de bal en speelde met één tijd Arne aan deze zette een prachtige één twee op met Joop en kon de 1-0 ( ARNE) genoteerd worden. Verder in deze eerste helft werd driemaal de lat en paal gevonden door onze boys, of was de keeper van de Valk attent bij het verdedigen van zijn doel. Tijdens deze eerste helft mochten we onze andere spelers die een 0- 4 overwinning meenamen naar de Herdgang begroeten, en bedanken voor de aanmoediging langs de zijlijn. “Super” dat toont toch weer hoe nou ze betrokken zijn bij hun teamgenoten. Tijdens de rust werden de jongens toegesproken door Trainer Bastiaan en kwamen de boys op de mat voor een geweldige 2de helft. De eerste minuten waren voor PSV, maar telkens stond de keeper zijn mannetje in de goal. Toen was de rek eruit bij de Valk door weer onze fantastisch oplettende JOOP die de 2 - 0 op het scorebord zette. Verdere kwam de tegenstander maar tot één enkele kans maar ook wel een serieuze die prachtig gekeerd werd door SEM ( Jawel voor diegene die het niet gezien hebben, het was een prachtige sliding ). Verder was het toch weer PSV die het initiatief nam met een parel van een schot van JOOP tegen de dwarsligger ( Lat) waar vervolgens de bal in de voeten van KOEN kwam en deze zonder aarzelen zijn krachtige voet ertegenaan zette waardoor de stand op 3 -0 werd verhoogd. Hierdoor had KOEN de smaak te pakken en ging op solo tour, met prachtige linkse en rechtse passeerbewegingen tekende hij zelf voor de 4-0. Hierdoor was iedereen onder de indruk en werd het samenspel even vergeten waardoor de tegenstander tot enkele uitbraken kwam, maar ja hiervoor moeten ze eerst voorbij onze goed verdedigde TIJN en onze stuitpost KYAN komen. EN IK KAN JULLIE vertellen dit is niet eenvoudig. Verder zette ARNE weer een pracht van een aanval ingang waardoor hijzelf in schot positie kwam maar jammer deze werd weer gekeerd door de keeper, maar door zoals altijd weer goed voetbal en het onder druk zetten van JOOP kon SEM die altijd op de goeie plek staat de 5-0 aantekenen. Maar TIJN was niet onder de indruk en dacht “ hier maak ik er ook nog één “ en ja hoor TIJN kreeg de bal in zijn voeten en met een bekeken prachtig schot verschalkte hij de keeper doordat de bal met een stuit ervoor over de keeper in het doel belande 6 -0. En met nog twee minuten op de klok krijgen de boys nog een corner deze werd genomen door Bryan, en met een prachtige kopbal door SEM in het netje gewerkt. Eindstand 7-0.
    Oei eindsignaal : Jongens prachtige pot voetbal laten zien op naar de volgende