0-4
12 september, 00:00
ESV E1 logo
PSV E2 logo

Vanwege de late vakanties in het zuiden van Nederland, werd er deze keer een week later dan normaal afgetrapt voor een nieuw voetbalseizoen. Na een voorbereiding met toernooien en oefenwedstrijden ging het vandaag eindelijk om het “echie”. Voor de eerste wedstrijd werd er afgereisd naar Eindhoven-Noord. Op “Gemeentelijk Sportpark Woensel” was E.S.V. E 1 de tegenstander. Onder luidde toejuichingen van de geblesseerde Davy en met de nieuwe aanwinst van de technische staf, trainer Tim aan de zijlijn, werd er vanaf de aftrapt direct fel gespeeld. De ene na de andere fraaie aanval rolde over de mat. Helaas leidde het niet tot een doelpunt. Of het vizier stond net niet op scherp of de keeper van E.S.V. kon er telkens een hand of een voet tussen krijgen. In de achtste minuut was het dan toch raak. Joey kapte zich schitterend vrij en haalde verwoestend uit. De bal verdween snoeihard in de kruising, 1-0. Halverwege de 1e helft was het Jay, die na goed voorbereidend werk van eerst Joop en vervolgens Gregory, alleen op de keeper kon aflopen. Oog in oog bleef hij rustig en schoof koelbloedig de bal voorbij de doelman. Amper een minuut later was het Gregory, die een voorzet van Niels op waarde schatte en de wedstrijd nog voor de rust besliste, 3-0. Na rust veranderde het spelbeeld niet veel. De thuisclub werd nog verder teruggedrongen op hun eigen helft. Mede door het goede verdedigende werk van Rico, bleef het werk van Pepijn beperkt tot twee terugspeelballen. Op het middenveld strooide Benjamin met fraaie steekballen. Na ruim een half uur spelen kon er weer gejuicht worden. Jay ging prima door aan de rechterkant van het veld en gaf Gregory een niet te missen kans, 4-0. Dit bleek later ook de eindstand te zijn. Helaas kon het krachtsverschil niet in meer doelpunten worden uitgedrukt.